Oulun Kärpät seuraa tarkasti kaukaloiden koronauutisia – omissa testeissä tartuntoja ei ole todettu

Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen luottaa miesten liigakauden alkavan suunnitellusti lokakuun alussa.

Oulun Kärpät (Jääkiekon Miesten Liiga)
Raksilan jäähalli
Raksilan jäähallin katsojamäärää rajoitetaan koronatilanteen takia näillä näkymin noin 3000 paikalla. Ohjeistukset vahvistetaan lähempänä liigakauden alkua. Arkistokuva vuodelta 2018.Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liiga on suunniteltu alkavaksi 1.10. Oulun Kärppien ja HPK:n kohtaamisella Hämeenlinnassa.

HPK:n liigajoukkueen toiminta on toistaiseksi keskeytetty alle 20-vuotiaiden joukkueessa ja liigajoukkueessa todettujen koronatartuntojen ja altistusten takia. Kahden viikon karanteenin jälkeen liigakauden avaukseen jää vielä yli viikko aikaa.

Kärppien ensimmäinen kotiottelu on ohjelman mukaan lauantaina 3.10. KooKoota vastaan. Myös kouvolalaisjoukkue on toistaiseksi karanteenissa nuorten joukkueessa todettujen tartuntojen ja liigapelaajien altistusten takia.

Myös Kärpissä on valmistautumisjakson aikana testattu useita henkilöitä, mutta tartuntoja ei ole ollut, toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoo.

– Herkkänä on oltu tietenkin pienistäkin asioista, ja harjoituksista on jääty pois, jos oireita on ollut. Kaikki testit ovat olleet kuitenkin negatiivisia.

Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen luottaa vielä viime aikojen koronauutisista huolimatta liigakauden avaukseen suunnitellusti.

– Uskon kyllä, että pääsemme aloittaa ja kaikkemme teemme, että olemme mahdollisimman turvallisessa tilanteessa, jotta myös katsojat uskaltavat tulla halliin.

Kärpät valmistautuu liigakauteen Raksilan hallin rajoitetulla katsojakapasiteetilla. Suunniteltu katsojamäärä on nyt noin 3 500 katsojaa, mutta lopulliset halliohjeistukset ja koronakäytännöt vahvistetaan lähempänä liigakauden avausta.

Raksilan hallin maksimi yleisömäärä on noin 6 400 katsojaa. Toimitusjohtaja Tommi Virkkusen mukaan hallia ei ole tarkoitus lohkoa erillisiin katsomoihin, mutta puupenkit ja niin sanotut areenapaikat myydään erikseen.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.