Mikkelissä kouluja kahdeksi viikoksi etäopetukseen koronatilanteen vuoksi – myös kaupungin liikuntapaikat menevät kiinni

Asiasta päätti maanantaina kokoontunut Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä.

Kotimaa
Oppilaita tietokoneruudulla etäopetuksen parissa.
Etäopiskelu tulee jälleen tutuksi Mikkelin koululaisille. Kuvituskuva.Matti Myller / Yle

Mikkelin kantakaupungin 4.-9. luokat siirtyvät kahdeksi viikoksi etäopetukseen. Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden maanantaina kokoontunut johtoryhmä päätti asiasta Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten suosituksesta. Etäopetus alkaa tiistaina 15. syyskuuta ja kestää 27. syyskuuta asti.

Kantakaupungin kouluiksi lasketaan kaikki kaupungin ala- ja yläkoulut pois lukien Anttola, Haukivuori, Otava, Ristiina ja Suomenniemi. Etäopetuksessa oleville oppilaille tarjotaan kouluruoka. Tästä tiedotetaan lisää mahdollisimman pian.

Lisäksi Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen päätti, että epidemiatilanteen rauhoittamiseksi kantakaupungissa sijaitsevat kaupungin uimahallit, sisäliikuntapaikat ja nuorisotilat suljetaan kahdeksi viikoksi 27. syyskuuta asti. Poikkeuksena sisäliikuntapaikoista ovat jäähallit, jotka ovat suljettuina sunnuntaihin 20. syyskuuta asti. Sulku tulee voimaan heti.

Kirjastot, asiointipisteet ja kulttuuritoiminnot pysyvät edelleen avoinna, koska Essoten arvion mukaan riski altistumiseen on näissä pienempi.

Näissäkin toiminnoissa on kuitenkin nyt erityisen tärkeää huolehtia turvaväleistä ja hygieniasta. Julkisilla paikoilla tulee liikkua vain täysin terveenä.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä korostaa, että kontaktien määrä tulee pitää nyt mahdollisimman pienenä. Kiertävien opettajien ja muiden kiertävien työntekijöiden työtapoihin tehdään muutoksia kontaktien määrän minimoimiseksi.

Palaverit pidetään nyt etäkokouksina. Etätyösuositus jatkuu niissä toiminnoissa, joissa se on mahdollista, 27. syyskuuta asti.

Kantakaupungissa asuvien mikkeliläisten toivotaan nyt välttämään myös vapaa-ajalla liikkumista paikoissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.