Kokemäen kaupunginjohtaja irtisanoutuu menetettyään poliitikkojen luottamuksen

Kaupungin luottamushenkilöt ovat olleet tyytymättömiä kaupunginjohtaja Nina Kiven toimintaan.

Kokemäki
Kokemäen kaupungintalo.
Kokemäen kaupungintalo.Liisa Kallio / Yle

Kokemäen kaupunginjohtaja Nina Kivi on irtisanoutunut virastaan valtuuston kokeman luottamuspulan takia.

Kokemäen kaupunki tiedottaa, että kaupunginjohtaja Kivi päätyi eroon sen jälkeen, kun hän oli keskustellut asiasta luottamushenkilöjohdon kanssa. Irtisanoutuminen on tapahtunut yhteisymmärryksessä.

Kivi aloitti Kokemäellä kaupunginjohtajana kaksi vuotta sitten. Hän on ensimmäinen nainen, joka on toiminut Kokemäen ykkösvirkamiehenä. Hän siirtyi tehtävään Hämeen liiton projektiasiantuntijan paikalta.

Pitkään kestänyt näkemysero

Kokemäen kaupungin tiedotteen mukaan luottamusmiesjohto katsoi Nina Kiven epäonnistuneen viestinnässä. Ylen tietojen mukaan ongelmat ovat olleet pitkäkestoisia ja niitä on yritetty ratkoa useita kertoja.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Seppälä (kesk.) sanoo, että kaupunginjohtaja ei ole onnistunut sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässä. Hänen mukaansa nyt on käynyt selväksi, ettei Kivi pystynyt kehittymään kaupunginhallituksen haluamaan suuntaan.

– Kokemäki on pieni maalaiskaupunki. Kaupunginjohtajan on esiinnyttävä ulospäin, markkinoitava meitä moneen suuntaan. Sitä ei ole kovinkaan paljon tapahtunut, Seppälä toteaa.

Kaupunginjohtajan työntekovelvoite päättyy välittömästi. Kaupunginjohtajan sijaisena toimii hallintojohtaja Essi Piiroinen.

Kokemäen kaupunginhallitus ja -valtuusto käsittelevät eroilmoitusta tänään maanantaina. Kaupunginjohtajan virka avataan runsaan 7 000 asukkaan satakuntalaiskaupungissa hakuun ensi viikolla.

Yle ei ole tavoittanut Nina Kiveä kommentoimaan eroaan.