Petäjäveden kunnanjohtajan matkalaskujupakan käsittely jatkuu – kunnanhallituksen puheenjohtaja: "En ota tässä vaiheessa kantaa mahdollisiin seuraamuksiin"

Petäjäveden kunnanhallituksen puheenjohtaja ei vielä kerro, millä tavoin tapauksen käsittely kunnassa jatkuu.

Petäjävesi
Petäjäveden kunnantalo on Kuntala.
Jenny Huttunen / Yle

Petäjävedellä kunnanhallitus käsittelee jälleen tänään kunnanjohtaja Eero Vainion matkalaskuepäselvyyksiä.

– Kunnanjohtajalle liikaa maksetuista päivärahoista ja matkakorvauksista syntyneen summan takaisinperintä on nyt todennäköisin vaihtoehto, josta tänään päätetään, kuvailee Petäjäveden kunnahallituksen puheenjohtaja Hanna Hautamäki (kesk.).

Kunnanjohtaja Vainio on aiemmin itse kertonut maksavansa hänelle virheellisesti maksetut korvaukset takaisin.

– Asia pitää kuitenkin virallisesti päättää kunnanhallituksessa, sanoo Hautamäki.

Onko tapaus tämän jälkeen kunnan osalta loppuun käsitelty?

– Kunnanhallituksen seuraavaan kokoukseen 28. syyskuuta on tulossa vielä pykälä, jonka sisältöä en tässä vaiheessa kerro. Se tulee julki, kun listat julkaistaan, kertoo Hautamäki.

Hautamäki ei ota tässä vaiheessa myöskään kantaa siihen, onko mahdollista, että asiasta tulee vielä esimerkiksi tutkintapyyntö poliisille tai muita seuraamuksia.

Kunnanhallitus on jo aiemmin käsitellyt kunnanjohtajan matkalasku- ja luottokorttiepäselvyyksiiin liittyneen erityistilintarkastuksen raportin ja kuullut asiassa kunnanjohtajaa.

Raportin mukaan kunnanjohtaja Eero Vainiolle liikaa maksettuja tai laskutettuja matka- ja päivärahakorvauksia on vuosilta 2017 - 2019 yhteensä 1 948,52 euroa.

Vainio on toistanut useasti, että tuplalaskutuksissa on ollut kyse hänen huolimattomuusvirheistään.

Kunnanhallitus on julistanut raportin asiasta salaiseksi, mutta päättänyt julkistaa kokonaissumman, joka Vainion matkalaskuepäselvyyksiin liittyy. Hautamäki perustelee summan julkistamista näin:

– Viranomaisena meillä on oikeus päättää minkä osan julkistamme ja päätimme julkistaa summan, koska julkisuudessa on liikkunut myös muita summia.

Hautamäki ei ota kantaa mahdollisiin henkilöristiriitoihin matkalaskujupakan taustalla.

– Käsittelemme tätä täysin juridisena asiana. On löytynyt epäselvyyksiä, joita emme voi kunnan kirjanpidossa hyväksyä ja ne pyritään oikaisemaan. Tämä on malliesimerkki myös muille kunnan työntekijöille, millä tavalla meillä asioita käsitellään. Toki normaalisti näitä ei käsitellä tällä tavalla julkisuudessa.

Miksi asia sitten tuotiin julki?

– Emme ole erityisesti siihen päätyneet. Vainio on itse tuonut asian julki kirjoittamalla siitä Facebook-sivuillaan. Minä olen löytänyt ristiriidan hänen laskutuksissaan ja sen jälkeen tätä on lähdetty kunnanhallituksessa selvittämään, sanoo Hautamäki.

Eero Vainio valittiin viime viikolla Raision kaupunginjohtajaksi.

Lue lisää:

Petäjäveden kunnanjohtaja voi olla jatkossa yhteinen toisen kunnan kanssa, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja

Raisio pysyy demarikomennossa – Eero Vainiosta uusi kaupunginjohtaja

Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio: "En ole harkinnut eroa laskutusjupakan takia"