Korona leviää Mikkelissä, koulut etäopetukseen, liikuntapaikkoja kiinni – kaupunginjohtaja: "Kyllä me viikossa tai parissa tästä selviämme"

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen sanoo, että edessä on paluu kevään kaltaiseen tilanteeseen.

koronavirus
Ilmakuva Mikkelin keskustasta syyskuussa 2020.
Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen valottaa kaupungin reaktioita koronaviruksen leviämiseen.

Mikkelissä palataan nyt pitkälti samoihin koronarajoituksiin, joita oli käytössä keväällä, toteaa kaupunginjohtaja Timo Halonen.

Kaupunki siirtää 4.–9. luokat etäopetukseen ja sulkee kaupungin uimahallit, sisäliikuntapaikat ja nuorisotilat kahdeksi viikoksi 27. syyskuuta asti. Myös kaupungin omat työntekijät siirtyvät mahdollisuuksien mukaan etätöihin.

– Tartuntojen ja altistuneiden määrät nousivat niin suuriksi, että oli syytä tehdä tilapäinen voimakas toimenpide, toteaa Halonen.

Kaupunginjohtaja väläyttää myös mahdollisuutta, että yökerhot saatettaisiin sulkea. Esimerkiksi kaupat ja ravintolat saavat kuitenkin pysyä avoinna.

– Muissa julkisissa paikoissa käyminen on mahdollista, kun noudattaa turvaohjeita. Vastuullinen käyttäytyminen pitää muistaa, sairaana ei pidä mennä. Jos omassa lähipiirissä on riskiryhmiä, käytejä voi jättää vähemmälle vähäksi aikaa.

Kaupunginjohtaja toivoo, että kouluissa jaksetaan venyä jälleen kerran.

– Luotan, että onnistuu nytkin, kuten keväällä, jolloin siirryimme etäopetukseen vuorokauden varoitusajalla.

"Rajoitukset ovat uutta normaalia"

Rajoituksilla tähdätään kaupunginjohtajan mukaan siihen, että koronasta huolimatta voitaisiin jatkaa lähes normaalia elämää.

– Rajoitukset ovat uutta normaalia. Korona ei häviä mihinkään. Yhteiskuntaa ei kuitenkaan voi laittaa kokonaan kiinni.

– Pitää ajatella että tämä on suhteellisen lyhyt aika ja jos me tämä hoidetaan hyvin ja uusia sairastumisia ei tule, tämä alkaa helpottaa.

Kaupunginjohtaja toteaa, että asia on hyvin viranomaisten hallinnassa, eikä kenenkään elämää rajoiteta kohtuuttomasti.

– Ei tässä nyt kannata murheeseensa kuolla.

Jääkiekkojoukkue Jukurien piiristä alulle lähtenyt korona-aalto muutti toissa viikonvaihteessa koko Mikkelin keskustan koronaviruksen altistusalueeksi.

Lue myös:

Uusimmat koronatiedot Etelä-Savosta: Mikkelissä kouluja kahdeksi viikoksi etäopetukseen koronatilanteen vuoksi, Koronatartuntojen määrä 32 viime viikolta Essoten alueella, Viikonlopun aikana seitsemän uutta tartuntaa, altistumisia Tuppuran, Päämajan ja Lähemäen kouluilla

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus