Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja ja liikuntajohtaja esittävät Kisapuistoa monitoimiareenan paikaksi

Lappeenrannan lasten ja nuorten lautakunta sekä kulttuuri- ja liikuntalautakunta antavat lausuntonsa monitoimiareenan paikasta tällä viikolla.

Jääurheilu
Havainnekuvassa monitoimiareena ilmakuvassa kisapuistossa.
Havainnekuva Kisapuistoon sijoittuvista toiminnoista tammikuulta 2020.Aihio Arkkitehdit Oy

Lappeenrannan lasten ja nuorten lautakunta sekä kulttuuri- ja liikuntalautakunta ottavat tällä viikolla kantaa monitoimiareenan rakennuspaikkaan. Lautakunnat antavat lausuntonsa toimitilalautakunnalle.

Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Tuija Willberg ja liikuntajohtaja Pasi Koistinen esittävät lautakunnille monitoimiareenan rakentamista Kisapuistoon.

Lasten ja nuorten lautakunnan esityksen perusteluissa todetaan, että jääurheilua harrastavien lasten ja nuorten kannalta on parempi keskittää toiminnot Kisapuistoon.

Kisapuisto-vaihtoehdon kustannukset ovat pienemmät kuin Lappeenrannan keskustaan rakennettavan monitoimiareenan, joten rahaa jäisi muihinkin investointeihin.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan esityksessä todetaan lisäksi, että uuden monitoimiareenan käyttömaksuja on korotettava.

Mikäli monitoimiareena päätetään rakentaa keskustaan, tulee jääurheiluseurojen esittämiä tarpeita ja näkemyksiä ottaa huomioon.