Poliisi kirjasi 40 huumausainerikosta viikonloppuna Seinäjoella

Poliisin katuhuumevalvonta oli ajoitettu Seinäjoen Hiphop Festivalin kanssa samaan aikaan. Tapahtumajärjestäjät saavat poliisilta kiitosta.

huumausainerikokset
Ruisku lusikan päällä.
Poliisi kirjasi kahden päivän aikana Seinäjoella 40 huumausaineisiin liittyvää rikosilmoitusta. Kuvistuskuva.Matti Myller / Yle

Seinäjoella on paljastunut viikonlopun aikana 40 huumausainerikosta katuhuumevalvonnan yhteydessä. Poliisin tehovalvonta oli ajoitettu Seinäjoen Hiphop Festivalin (SHHF 2020) kanssa samaan viikonloppuun 11.–12. syyskuuta.

Yleisötilaisuudessa ja tilaisuuden lähialueella paljastui 35 huumausainerikosta, joista valtaosa oli huumausaineiden käyttörikoksia.

– Käyttörikokseen epäillyistä viisi oli alle 18-vuotiaita. Näissä tapauksissa alueen sosiaalipäivystys teki tiivistä yhteistyötä poliisin kanssa, Pohjanmaan poliisilaitos tiedottaa.

Poliisin takavarikkoon jäi muun muassa kannabista, amfetamiinia, LSD-lappuja ja huumausaineiksi luokiteltavia lääkeaineita.

Lisäksi Seinäjoen keskustan alueelta tavattiin viikonloppuna viisi henkilöauton kuljettajaa, joiden epäillään käyttäneen huumausaineita ennen ajoa tai ajon aikana. Poliisi tutkii kuljettajien tekoja rattijuopumuksina ja huumausaineen käyttörikoksina.

Poliisi tyytyväinen festivaalijärjestelyihin

Pohjanmaan poliisilla ei ole moitteen sanaa itse festivaalijärjestelyistä. Tapahtumajärjestäjät olivat poliisin mukaan onnistuneet tehtävässään.

– Festivaalin turvallisuusjärjestelyt olivat onnistuneet, ja tapahtumaan liittyviä järjestyshäiriöitä havaittiin aiempia vuosia vähemmän, Pohjanmaan poliisilaitokselta kerrotaan.