1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

THL: Kouluikäisten on hakeuduttava herkästi koronavirustestiin, päiväkoti-ikäisten oireita voi seurata edelleen kotona

THL on tarkentanut ohjeistustaan lasten testaamisesta.

Jos oireet alkavat uudelleen, on hakeuduttava uuteen testiin. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tarkentanut ohjeistustaan lasten testaamisesta koronaviruksen takia, muistutetaan Kainuu sote-kuntayhtymästä.

Alle kouluikäisen lapsen oireita voi edelleen seurata kotona muutaman päivän ajan ja yhden oireettoman päivän jälkeen lapsi voi palata hoitoon. Jos lapsi on ollut ulkomailla tai altistunut koronavirukselle hetkellisestikin edeltäneen 14 vuorokauden aikana, koronavirustesti tulee aina tehdä.

Kaikkien oireisten kouluikäisten ja sitä vanhempien henkilöiden on hakeuduttava herkästi koronavirustestiin, jos oireet voivat viitata koronavirusinfektioon. Testitulosta pitää odottaa kotona karanteenin omaisissa olosuhteissa kontakteja välttäen.

Mikäli testitulos on negatiivinen ja oireilu selvästi vähenemässä, voi kouluun tai töihin palata, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet. Jos oireet alkavat myöhemmin uudelleen, tulee hakeutua uuteen testiin.

Jos perheessä on useita samanaikaisia sairastumisia eikä ole ulkomaan matkaa tai kontaktia todettuun koronavirusinfektioon, yhden perheenjäsenen negatiivinen koronatestitulos on edelleen riittävä. Kaikkia perheenjäseniä ei tarvitse siis testata.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.