Koventunut hintakilpailu taustalla: Kiipulasäätiön omistaman Aviren kuntoutustoiminta myytiin KK-Vervelle

Aviren kuntoutusyksiköt Janakkalaa lukuunottamatta siirtyvät uudelle omistajalle lokakuun alusta.

kuntoutuspalvelut
Ihmiset esittelevät syntynyttä sopimusta.
Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat mukana Verven varatoimitusjohtaja Raimo Kalliokoski, toimitusjohtaja Hannu Ronkainen sekä Kiipulasäätiön talousjohtaja Kaija Oksanen ja toimitusjohtaja Jukka Kujala.Ulla Harju

Janakkalassa kotipaikkaansa pitävän Kiipulasäätiön tytäryhtiö Avire Oy on myynyt kuntoutustoimintansa KK-Verve Oy:lle. Aviren kuntoutustoiminnan yksiköt Helsingissä, Vantaalla, Hämeenlinnassa, Tampereella ja Oulussa siirtyvät lokakuun alusta alkaen Verven omistukseen. Siirtyvien yksiköiden yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna neljä miljoonaa euroa. Aviren henkilökunta siirtyy Verven palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Kiipulasäätiön toimitusjohtaja Jukka Kujala kertoo tiedotteessa, että Aviren liiketoiminnan myynnin tavoitteena on turvata asiakkaiden palveluiden jatkuminen ja palveluiden kehittäminen.

– Vastuullisena työnantajana tavoitteena on myös turvata Aviren työntekijöiden työn jatkuminen. Yrityksessä työskentelee noin 50 kuntoutusalan osaajaa.

Aviren liiketoiminnan myynnin taustalla ovat myös yleinen perinteisen laitoskuntoutuksen kysynnän väheneminen ja koventunut hintakilpailu.

– Avire Oy:n ja Kiipulan kuntoutuksen yhdistäminen vuonna 2017 ei tuonut toivottua kasvua taloudellisesti terveellä pohjalla. Toisaalta koronapandemia kiihdytti etäkuntoutuksen tarvetta, jonka toteuttamiseen meillä ei ollut riittäviä edellytyksiä, sanoo Kujala.

Avire jatkaa kuntoutustoimintaa Janakkalan toimipisteessä.

Kiipulasäätiö keskittyy tulevaisuudessa parantamaan erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten mahdollisuuksia sijoittua avoimille työmarkkinoille. Lisäksi on aloitettu kuntouttavan työtoiminnan palveluita.

– Tällaiset palvelut tulevat kasvamaan meillä tulevaisuudessa, kertoo Jukka Kujala.

Vervestä kuntoutuksen valtakunnallinen asiantuntija

Liiketoimintakaupan myötä KK-Verve Oy:llä on toimintaa 17 paikkakunnalla. Sen yhteenlaskettu liikevaihto on 35 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 450 henkilöä. Yritysryhmä tuottaa lisäksi terapiapalveluita 11 paikkakunnalla ja lääkinnällisen kuntoutuksen palveluita neljällä paikkakunnalla. Koko yritysryhmän yhteenlaskettu liikevaihto on yli 50 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on 650.

Verven toimitusjohtaja Hannu Ronkainen kertoo, että liiketoimintakauppa mahdollistaa osaamispääoman kasvattamisen sekä palveluiden kehittämisen.

Verven omistavat Kuntoutuskeskus Kankaanpää ja Kruunupuisto, joiden taustalla ovat kotimaiset omistajat Kuntoutussairaalasäätiö Kankaanpää ja Punkaharjun kuntoutussairaalasäätiö. Yrityksen tulos jää yritykseen ja sillä kehitetään kuntoutustoimintaa.