Yli 50 henkilön kokoontumiset kielletään Mikkelissä – Essote linjasi uusia toimenpiteitä koronaviruksen taltuttamiseksi

Essote kertoo tiedotteessaan, että sen alueella on nyt suhteellisesti eniten koronatartuntoja koko maassa.

Mikkeli
Ilmakuva Mikkelin keskussairaalasta. Etualalla Perhetalo, jonka ulkoseinissä taideteos.
Jussi Aarnio / Essote

Essote kieltää Mikkelin koko kaupungin alueelta seuraavan viikon ajalta kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Kunnan tartuntatautien vastaavana toimielimenä kuntayhtymän hallitus päätti rajoitustoimenpiteistä tänään maanantaina.

Samalla Essoten hallitus suosittelee koko Mikkelin kaupungin alueella oleville ravintoloille ja anniskelupaikoille aukiolon rajaamista kello 24:ään seuraavan viikon ajaksi.

Mikkelin kaupunki antoi aiemmin tänään omat linjaukset koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Essoten antamat linjaukset koskevat koko Mikkeliä, kun kaupunki ulotti suosituksensa vain kantakaupungin alueelle.

Altistuneita ja siten karanteeniin määrättyjä on myös Mikkelissä Essoten mukaan poikkeuksellisen paljon, noin 500. Kuntayhtymässä uskotaan, että lisää karanteenimääräyksiä on näköpiirissä.

Essote kertoo myös jäljityskapasiteettinsa joutuneen äärirajoille, koska altistuneita on ilmaantunut paljon.

Sairaanhoitopiirin puhelinpalvelut ruuhkautuivat myös maanantaina. Jonotusaika on Essoten mukaan venynyt jopa 2,5 tuntiin.

Toimenpiteillä turvataan myös terveyspalveluja

Essote kertoo pyrkivänsä kaikin tavoin suojaamaan työntekijöitään. Yksittäisen Essoten työntekijän tartunta voi johtaa helposti kymmenien muiden karanteeniin, mikä voi puolestaan vaarantaa terveyspalvelut myös muilta kuin koronapotilailta.

– Olemme tiukentaneet Essoten sisäisiä ohjeistuksia. Jatkoimme muun muassa etätyösuositusta ja kasvomaskeja käytetään kaikessa mahdollisessa potilas- ja asiakastyössä, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteeessa.

Yksi suojaustoimenpiteistä on, että Sairaalaparkista Mikkelin keskussairaalalle tuleva putki menee kiinni ensi keskiviikosta lähtien.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus