Maakuntajohtaja: Satakunnan teollisuus tarvitsee osansa elvytyksestä, jotta tilauskirjat saadaan nousuun

Maakuntajohtaja Aro-Heinilä sanoo teollisuuden tilanteen jääneen osin syrjään julkisessa keskustelussa, kun päähuomio on kiinnittynyt esimerkiksi matkailualan ahdinkoon.

Satakunta
Man i gul skyddsväst med gul hjälm under armen och upplysta industribyggnader i bakgrunden. Ansiktet syns inte.
Maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä toivoo päätöksiä, joiden avulla Satakunnan teollisuuden kilpailukyky turvataan. Kuvituskuva. lOvE

Korona-ajan kurittamalle Satakunnan ja samalla koko läntisen Suomen teollisuudelle on elintärkeää saada osansa valtion ja EU:n elvytyspaketeista, jotta teollisuus pystyy säilyttämään kilpailukykynsä. Tämä edistäisi myös työllisyyskehitystä, sanoo maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä.

– Satakunnalle parasta olisi, että valtion budjettineuvotteluissa ja kesällä Eurooppa-neuvoston päättämien EU-tasoisten elpymis- ja toipumisrahastojen avulla luotaisiin edellytyksiä teollisuuden kilpailukyvylle ja kysynnän elpymiselle, koska suuri osa teollisuutemme kysynnästä tulee EU:n sisämarkkinoilta.

Maakuntajohtaja Aro-Heinilän arvion mukaan loppuvuodesta ja alkuvuodesta on Satakunnassa tulossa synkeä, jos teollisuuden tilauskirjoja ei saada elvytyksen avulla nousuun.