Hyppää sisältöön

Tulipalo tuhosi viljankuivaamon ja 250 000 kiloa viljaa Kiuruvedellä

Pelastuslaitos sai rajattua palon niin että se ei levinnyt muihin rakennuksiin.

Kuva: Yle

Tulipalo on tuhonnut Kiuruvedellä viljankuivaamon ja sen yhteydessä olevan siilon, jossa oli arviolta 250 000 kiloa viljaa. Pelastuslaitos sai maanantai-iltana kello kymmenen aikaan hälytyksen Rapakkojoentielle, kun viljankuivaussiilo oli jo täysin tulessa.

Pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Antero Oikarisen mukaan siilon puurakenteet ja tekniikka tuhoutuivat täysin. Pystyyn jäivät vain siilon metallirakenteet.

Pelastuslaitos sai palon rajattua niin, että se ei päässyt leviämään viereisiin rakennuksiin ja öljysäiliöihin. Paloa oli sammuttamassa yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä Iisalmesta, Kiuruvedeltä, Vieremältä ja Sonkajärveltä.

Kuivurin yhteydessä oleva siilo on yli 20 metriä korkea rakennus, minkä takia pelastuslaitos joutui käyttämään nosturiautoa palon sammutuksessa.

Palosta syntynyt savu ei aiheuttanut vaaraa ulkopuolisille eikä palosta aiheutunut henkilövahinkoja. Jälkisammutus jatkuu aamupäivään.

Tarkennus 15.9. klo 1.10: Pelastuslaitoksen arvion mukaan varastossa on noin 250 000 kiloa viljaa, ei 400 000 tonnia, kuten aiemmin uutisessa mainittiin pelastuslaitoksen tietoihin perustuen.