1. yle.fi
  2. Uutiset

Enonkoski, Rantasalmi ja Savonlinna haluavat suunnata Pohjois-Savoon

Sulkavan kunta valitsi jo aiemmin suunnaksi Etelä-Savon sote-maakunnan.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Sosteri
Olavinlinna
Savonlinnassa valtuusto joutui äänestämään sote-suunnasta. Kuvituskuva.Jarkko Riikonen / Yle

Enonkoski, Rantasalmi ja Savonlinna haluavat suunnata Pohjois-Savoon. Kuntien valtuustot päättivät omat kantansa sote-maakunnasta maanantain kokouksissaan. Enonkosken ja Rantasalmen valtuustot olivat asiassa yksimielisiä.

Savonlinnan kaupunginvaltuusto joutui kuitenkin äänestämään asiasta lukuisia äänestyksiä ja lopullisessa äänestyksessä äänin 35-14 valtuusto päätti suunnaksi Pohjois-Savon. Äänestyksessä jätettiin kaksi tyhjää äänestyslappua.

Savonlinnassa äänestettiin muun muassa esityksestä, jossa seutu kuuluisi sote-asioissa Pohjois-Savoon ja muissa asioissa Etelä-Savoon.

Sulkavan kunnanvaltuusto päätti jo viime viikolla sote-maakuntasuunnaksi Etelä-Savon. Sote-uudistuksen lakiluonnos on lausuntokierroksella syyskuun loppupuolelle asti.

Myös Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri haluaa rakentaa sosiaali- ja terveyspalveluita tulevaisuudessa osana Pohjois-Savon sote-maakuntaa. Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuusto äänesti myös asiasta maanantaina. Enemmistö asettui kannattamaan sote-maakunnan vaihtoa.

Lue seuraavaksi