Lapin matkailuelinkeinon liiton Nina Forsell STM:n linjauksesta: Periksi ei vielä anneta

Forsell on ollut mukana työstämässä matkailukäytävää, joka hänen mukaansa on edelleen mahdollista toteuttaa.

matkailu
turistibusseja Rovaniemen lentoasemalla
Lapin matkailuelinkeinon liiton toiminnanjohtajan Nina Forsellin mielestä Lapista esitettyä ideaa koronaturvallisesta matkailukäytävästä ei pitäisi hylätä. Arkistokuvassa bussit odottavat charterlentoja Rovaniemen lentoasemalla.Vesa Vaarama

Lapin Matkailuelinkeinon Liiton toiminnanjohtaja Nina Forsell pitää Sosiaali- ja terveysministeriön linjaa karanteeniohjeistuksesta erittäin tiukkana. Forsellin mukaan tuore linjaus estää käytännössä kaikki yli 72 tuntia kestävät matkat ja vaikuttaa myös lyhyempiin matkoihin, niin charter- kuin reittilennoilla.

– STM:n linjaus on valtava pettymys. Nyt jo uusissa säännöissä vaaditaan negatiivinen testitulos lähtömaassa ja se jo karsii mahdollisia tartuntoja. Siksi tuntuu ylimitoitetulta, että vaaditaan vielä toista testausta täällä kohdemaassa.

Hänen mukaansa harva haluaa lähteä sellaiselle lomalle, joka pitää viettää karanteenissa hotellihuoneessa.

Forsell on ollut mukana työstämässä matkailukäytävää, joka hänen mukaansa on edelleen mahdollista toteuttaa.

– STM:n linjauksesta olisi tärkeä saada poliittinen päätös. Eli toinen testi ja karanteeni toiseen testiin asti tulisi poistaa.

Forsellin mukaan kyseessä on niin merkittävä asia Lapin työllisyyden ja koko elinkeinorakenteen kannalta, ettei periksi vielä anneta.

Asiasta on tulossa yhteinen kannanotto.

Lue myös: STM:n tiukka linja: kaikki riskimaista yli kolmeksi vuorokaudeksi tulevat pakkokaranteeniin – matkailuala: charter-matkat Lappiin menivät sen tien

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).