Raahessa valmistaudutaan purkamaan elokuun koronarajoituksia

Raahessa ei ole todettu tartuntoja kahteen viikkoon. Kaupunki pohtii yli kolme viikkoa kestäneiden rajoitusten avaamista.

Raahe
Raahen kaupunki
Raahen kaupunki asetti elokuun joukkoaltistumisten jälkeen koronarajoituksia, joiden lieventämistä pohditaan lähipäivinä.Paulus Markkula / Yle

Raahen kaupunki käsittelee näinä päivinä elokuussa asetettujen koronapoikkeustoimien jatkoa.

Raahe perui kolmisen viikkoa sitten muun muassa kaikki tapahtumansa joukkoaltistumisten vuoksi. Tartuntaryppäiltä on kuitenkin Raahessa vältytty, eikä uusia tartuntojakaan ole todettu kahteen viikkoon.

Kaupunginjohtaja Ari Nurkkalan mukaan kaupunki käsittelee omia koronalinjauksiaan ja uusia ohjeistuksia lähipäivinä.

– Aluehallintovirasto tekee alueellisia linjauksia, joiden perusteella teemme omat päätöksemme. Todennäköisesti lievennämme ohjeistusta nykyistä tilannetta vastaavaksi.

Nurkkalan mukaan tapahtumien järjestäminen pyritään mahdollistamaan viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Kaupunginjohtaja korostaa kuitenkin, että kyseessä on tässä vaiheessa vielä hänen oma arvionsa jatkosta. Lopullisen päätöksen tekee kaupungin ja viranomaisten asiantuntijaryhmä.

Kaikkiaan Raahessa on THL:n tietojen mukaan ollut keväästä alkaen 10 tartuntaa, joista kahdeksan oli tiedossa jo kolme viikkoa sitten, kun kaupunki päätti rajoitustoimistaan.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus