Mikkelin kaupunginjohtaja uusista rajoituksista: "koitetaan olla puuttumatta tilanteeseen yhtään enempää kuin on pakko"

Mikkelin kaupunki ei ole esimerkiksi sulkemassa kirjastojaan tämänhetkisen tilanteen perusteella.

Mikkeli
Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen
Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen.Sari Ursin / Yle

Mikkelissä otettiin maanantaina uudet keinot käyttöön koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Kaupunki siirsi 4.–9. luokat etäopetukseen ja sulki kaupungin uimahallit, sisäliikuntapaikat ja nuorisotilat kahdeksi viikoksi. Myös kaupungin omat työntekijät siirretään mahdollisuuksien mukaan etätöihin.

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen suhtautuu tilanteeseen luottavaisin mielin. Kevääseen verrattuna koronaviruksesta tiedetään tällä hetkellä huomattavasti enemmän.

– Ohjeistuksissa meillä on jatkuvasti terveysviranomaiset auttamassa johtopäätösten teossa ja millaisia toimenpiteitä pitää tehdä, Halonen toteaa.

Mikkelin kaupunki teki omat rajauksensa kantakaupungin alueelle rajoitusten suhteen, kun kuntayhtymä Essote puolestaan antoi rajoituksia koko Mikkelin alueelle.

Halonen kertoo, että kaupunki ei halunnut toteuttaa kuin välttämättömimmät rajoitukset.

– Altistumiset ja riskipaikat ovat olleet kantakaupungin alueella. Tässä vaiheessa ei ole merkkejä siitä, että tauti olisi levinnyt kantakaupungin ulkopuolelle. Siinä mielessä koitetaan olla puuttumatta tilanteeseen yhtään enempää kuin on pakko.

Kaupunki ei esimerkiksi ole sulkemassa kirjastojaan. Tällä hetkellä Halosen mukaan ei ole näyttöä sille, että tämänlaisille toimenpiteille olisi tarve.

Paikallisilta Halonen toivoo yhteisten pelisääntöjen noudattamista. Kiitosta hän antaa myös siitä, kuinka poikkeuksellisina aikoina esimerkiksi opettajat ovat kyenneet ketteryyteen.

– Jos onnistumme toimenpiteissä, niin tämä on viikon tai kahden rypistys, joka pitää tehdä ja sitten päästään palaamaan normaalimpaan aikaan.

Lue myös:

Yli 50 henkilön kokoontumiset kielletään Mikkelissä – Essote linjasi uusia toimenpiteitä koronaviruksen taltuttamiseksi

Korona leviää Mikkelissä, koulut etäopetukseen, liikuntapaikkoja kiinni – kaupunginjohtaja: "Kyllä me viikossa tai parissa tästä selviämme"

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus