RoPS vaihtaa päävalmentajaa – Tauriainen saa lähteä

Rovaniemen Palloseura on pärjännyt surkeasti Veikkausliigassa tällä kaudella.

Rovaniemen Palloseura
Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Vesa Tauriainen
Vesa Tauriainen teki RoPSin kanssa sopimuksen viime lokakuussa.Juha Mäntykenttä / Yle

Rovaniemen Palloseura vaihtaa päävalmentajaa. RoPSin mukaan työsuhde Vesa Tauriaisen kanssa on purettu yhteisymmärryksessä.

Tauriainen aloitti edustusjoukkueen päävalmentajana vuoden alussa.

RoPS on hävinnyt 11 ottelua peräkkäin ja on Veikkausliigan viimeisenä. Viimeksi RoPS hävisi sunnuntaina Rovaniemellä FC Hongalle.

– Valitettavasti tämä on tulosurheilua, ja näihin tuloksiin meidän on reagoitava, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva sanoo seuran tiedotteessa.

Nivan mukaan päätös ei ollut helppo. Hän toivoo, että RoPSin ja Tauriaisen yhteistyö jatkuisi vielä tulevaisuudessakin.

– Vesse joutui meidän päävalmentajana todella haastavaan paikkaan. Ei tuloksista voi yksin häntä syyttää, vaan kyllä meilläkin on osamme, Niva sanoo.

Tauriainen ymmärtää

Vesa Tauriainen kertoo itse ymmärtävänsä seuran ratkaisun. Joukkue oli ajautunut tilanteeseen, jossa lukon avaaminen nykyisin eväin muodostui jo mahdottomaksi.

– Näen, että joukkueella on vielä mahdollisuus nousta ja toivon, että tällä ratkaisulla olisi positiivinen vaikutus lopputulokseen, Tauriainen sanoo tiedotteessa.

Vaikka Tauriainen siirtyy sivuun RoPSin edustusjoukkueesta, työ jalkapallon parissa jatkuu. Hän palaa takaisin Lapin Urheiluakatemian palvelukseen.

Tauriaisen ohella myös Mika Pulkkinen astuu sivuun edustusjoukkueen valmennusryhmästä. Pulkkinen kuitenkin jatkaa seuran valmennuspäällikkönä.

RoPSin mukaan uusi päävalmentaja nimetään tällä viikolla, ilmeisesti keskiviikkona. Helsingin Sanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun) Tauriaisen seuraaja on Mikko Mannila. Hän on valmentanut Helsingin Jalkapalloklubin kakkosjoukkuetta ja ollut mukana myös HJK:n edustusjoukkueen valmennuksessa.

Tauriainen teki kaksivuotisen sopimuksen RoPSin kanssa viime lokakuussa.