Korukauppias ampui liikkeeseen tulleet rosvot Saksan Cellessä – mediatietojen mukaan epäillyt ryöstäjät saattoivat liikkua pyörätuolilla

Tapahtumahetkellä korukaupassa oli vain yli 70-vuotias omistajapariskunta. Ryöstäjät kuolivat saamiinsa vammoihin.

Saksa
Cellen vanha kaupunki
Pohjois-Saksassa sijaitseva Celle tunnetaan pittoreskista vanhasta kaupungistaan. Kuva kesältä 2019.AOP

Pohjois-Saksassa sijaitsevan Cellen rauha rikkoutui maanantaina iltapäivällä, kun vanhassakaupungissa sijaitsevasta koruliikkeestä kuului useita laukauksia.

Kun poliisit pääsivät paikalle, he löysivät liikkeestä korukaupan 71- ja 72-vuotiaat omistajat.

Paikalla oli myös kaksi ryöstäjiksi epäiltyä miestä, joista toinen todettiin heti kuolleeksi ja toinen vietiin sairaalaan vakavasti loukkaantuneena. Sairaalaan viety mies kuoli myöhemmin maanantaina vammoihinsa.

Celle sijaitsee Hannoverista koilliseen. Kaupunkien välillä on matkaa noin 44 kilometriä.

Tilanne eskaloitui hetkessä

Poliisin tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan miehet menivät liikkeeseen vähän ennen neljää paikallista aikaa. Omistajapariskunta oli tapahtumahetkellä liikkeessä kaksin.

71-vuotiaan korukaupan omistajan epäilleen ampuneen ryöstöä yrittäneet, kirjoittaa saksalaislehti Süddeutsche Zeitung. (siirryt toiseen palveluun)

Saksalainen yleisradioyhtiö NDR (siirryt toiseen palveluun) kirjoittaa poliisien arvioineen, että myös ryöstäjät olivat aseistettuja. Tiedossa ei kuitenkaan ole, käyttivätkö ryöstäjät aseitaan.

Tapahtuma-alue eristettiin välikohtauksen jälkeen. Poliisi tutkii parhaillaan välikohtauksen yksityiskohtia, epäiltyjen ryöstäjien henkilöllisyyksiä ja sitä, ampuivatko korukaupan omistajat itsesuojelun nimissä.

Epäillyt ryöstäjät liikkuivat ehkä pyörätuolilla

Mediatietojen mukaan ryöstäjät liikkuivat pyörätuolilla. Tiedossa ei ole, oliko pyörätuolin käyttäminen hämäystä vai oliko sille lääketieteelliset tai fysiologiset perusteet.

Cellen kaupunki tunnetaan kauniiista keskustastaan, jossa turistit vierailevat ja ottavat valokuvia. Poliisi on pyytänyt maanantaina alueella liikkuneita lähettämään kuvia tutkintaa varten.

Välikohtaus ei ole täysin poikkeuksellinen Saksassa. Esimerkiksi Süddeutsche Zeitung kirjoittaa, että korukaupat joutuvat yhä useammin aseellisten ryöstöjen kohteiksi eikä ole tavatonta, että myös omistajalla on pyssy tiskin alla.

Esimerkiksi vuonna 2004 Saksassa tapahtui kaksi tapausta, jossa korukauppiaat ampuivat kohti ryöstäjiä.