Oulussa kolme kyläkoulua sai jatkoaikaa – lakkautusuhka väistyi ainakin tältä ja ensi vuodelta

Kaupunginjohtaja Päivi Laajala otti asian pois kaupunginhallituksen listalta, ja koulut eivät ole enää säästökohteita.

kyläkoulut
Liitutaulu ja sieni.
Keiskan, Pikkaralan ja Sanginsuun koulujen lakkauttaminen on herättänyt koululaisten vanhemmissa laajaa vastustusta. Kuvituskuva.Matti Myller / Yle

Oulussa lakkautusuhan alla olleet kolme kyläkoulua saavat jatkaa toimintaansa. Keiskan, Pikkaralan ja Sanginsuun koulut saivat jatkoaikaa ainakin seuraavat puolitoista vuotta.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala on vetänyt koulujen lakkautukset pois talouden tasapainottamislistalta.

Asia poistettiin Oulun kaupunginhallituksen maanantaiselta esityslistalta. Näin ollen koulujen lakkauttamisia ei tulla käsittelemään myöskään tänä syksynä talousarviota laadittaessa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Mirja Vehkaperän mukaan muutoksia kouluasiassa ei tule ainakaan tämän ja ensi vuoden aikana.

Kyläkoulujen säilyttämisen puolesta on vedottu näyttävästi ja nyt syntyneestä päätöksestä luonnollisesti iloittiin. Ringa Tuikka Pikkaralan koulun koti- ja koulutoimikunnasta kertoo, että asian odotettiin etenevän valtuustokäsittelyyn asti.

– Työrauha on nyt joksikin aikaa. Toki elinkautistahan me lähdettiin hakemaan. Nyt saatiin tällainen kompromissiratkaisu, lyhyen ajan ratkaisu. Toivotaan, että koulu saisi jatkaa määräajan jälkeenkin.

Lisää aiheesta:

Pienten koulujen lakkautusuhka poiki nimienkeruukampanjan Oulussa – kolmessa päivässä jo lähes tuhat allekirjoittanutta

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.