Pyhtää etsii yhteistyökumppania Kaunissaareen – tarkoituksena kehittää satama-aluetta

Pyhtään tavoitteena on tehdä Kaunissaaresta Itäisen Suomenlahden houkuttelevin kohde.

satamat
Pyhtään Kaunisssaaren vierasvenesatama alkaa olla valmis.
Kaunissaaren vierasvenesataman laajennus valmistui heinäkuun lopussa. Urakassa satama-allasta laajennettiin ja ruopattiin, ja aallonmurtajaa sekä siirrettiin että suurennettiin. Arkistokuva heinäkuun lopulta.Yle / Katri Mannonen

Pyhtään kunta etsii yhteistyökumppania kehittämään Kaunissaaren satama-aluetta. Tarkoituksena on löytää ammattimainen toimija, jolla olisi sekä osaamista että taloudelliset edellytykset sataman kehittämiseen.

Kunta kartoittaa mahdollisia kumppaneita loppuvuoden aikana avoimella haulla. Pyhtää on kiinnostunut sekä alustavista että pidemmälle viedyistä ideoista sataman kehittämiseksi. Tavoitteena on tehdä Kaunissaaresta Itäisen Suomenlahden houkuttelevin matkailu- ja veneilykohde.

Pyhtään teknisen johtajan Janne Kaulion mukaan ihannetilanne olisi se, että kunta löytäisi Kaunissaareen kumppanin, joka sekä investoisi satamaan että ottaisi vastuun satama-alueen operoinnista. Alueelle voisi rakentaa esimerkiksi saunarakennuksen, ravintolan ja vierasvenelaitureita.

Kumppani tulisi satama-alueen vuokralaiseksi. Vuokrasopimuksen pituutta ei ole vielä päätetty, mutta se asettunee 20–30 vuoteen. Pyhtään kunta esittelee satamahanketta potentiaalisille kumppaneille lokakuun alussa.

Veneilijät tyytymättömiä uuteen aallonmurtajaan

Kaunissaaren vierasvenesataman laajennus valmistui heinäkuun lopussa. Urakassa satama-allasta laajennettiin ja ruopattiin, ja aallonmurtajaa sekä siirrettiin että suurennettiin.

Kunta aikoo jatkaa sataman kehittämistä ja on sitoutunut viemään loppuun esimerkiksi aallonmurtajan viimeistelytyöt.

Tänä kesänä valmistunut aallonmurtaja on herättänyt arvostelua satama-altaan kovan aallokon vuoksi. Kunnan tarkoituksena on ollut mahdollisesti varata selvitysten jälkeen ensi vuoden investointibudjettiin rahaa aallonmurtajan viimeistelemiseksi, jotta veden pumppaus satama-altaassa saadaan korjattua.

Lue lisää:

Suositun lomasaaren remonttipainajainen jatkuu – veneilijät haukkuivat aallonmurtajan fiaskoksi, osa joutunut nukkumaan grillikatoksessa