Korona jyllää Päijät-Hämeessä – altistumisia kansalaisopistossa, rippikoulussa, ruokaravintolassa ja lukiossa

Yhdessä päivässä koronatartuntoja on varmistunut kahdeksan lisää, ja samalla on paljastunut uusia mahdollisia joukkoaltistumisia virukselle.

koronavirus
Kuvassa on koronavirustestausta Helsingissä elokuun lopulla vuonna 2020.
Hengitystieinfektioista kärsivän tulee soittaa numeroon 116 117, jotta hänet voidaan ohjata koronatestiin. Arkistokuva. Silja Viitala / Yle

Päijät-Hämeessä on ilmennyt alkuviikosta neljä uutta joukkoaltistumista koronavirukselle.

Wellamo-opiston aikuisia opiskelijoita ja henkilöstöä on asetettu Lahdessa ja Orimattilassa karanteeniin 10. syyskuuta mahdollisesti tapahtuneen altistumisen vuoksi. Yhtymä tavoittelee altistuneita.

12. syyskuuta lahtelaisessa Toros Tex Mex -ravintolassa on käynyt kello 14.30–15.30 asiakas, jolla on sittemmin varmistettu koronatartunta. Ravintolassa oleskelleita kehotetaan tarkkailemaan terveydentilaansa. Jos koronaoireita ilmenee, heidän pitää soittaa päivystysapunumeroon 116 117.

Lahdessa rippikoululaisia on saattanut altistua koronavirukselle. Seurakuntayhtymän mukaan sen toiminnassa mukana olleella nuorella on varmistettu maanantaina koronavirustartunta. Muut ovat mahdollisesti altistuneet rippikoulutapaamisessa viime torstaina 10.9. Ahtialan seurakuntakeskuksessa.

Paikalla oli isosia, rippikoululaisia ja kaksi seurakunnan työntekijää. Hyvinvointiyhtymä ottaa yhteyttä ryhmään ja päättää karanteeniin asettamisesta.

Lahtelaisessa Kannaksen lukiossa on ollut koronatartunta opiskelijalla. Yksi Kannaksen lukion ryhmä, yksittäisiä opiskelijoita joitakin opettajia on asetettu karanteeniin. He jatkavat opiskelua etäyhteyksin.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu kaikkiaan kahdeksan uutta koronatartuntaa eilisen jälkeen. Koko epidemian aikana Päijät-Hämeessä on ollut yhteensä 201 varmistettua koronavirustartuntaa.

Hyvinvointiyhtymästä muistetaan, että koronatilanne paranee vain, jos ihmiset noudattavat riittäviä turvavälejä ja välttävät tarpeettomia fyysisiä kontakteja lähipiirin ulkopuolisiin ihmisiin. Myös käsien pesu ja hyvä yskimishygienia ovat tärkeitä.

Lue lisää:Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Juttua on muutettu 15.9.2020 klo 13.27: Korjattu alaotsikkoon uusien tartuntojen määräksi kahdeksan.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus