Seinäjoen keskussairaalassa testataan sähkön varavoimajärjestelmää

Kyseessä on varavoimajärjestelmän laajempi koekäyttö, joka koskee kaikkia Hanneksenrinteen kiinteistön rakennusosia ja toimintoja.

Seinäjoki
Seinäjoen keskussairaala
Testin aikana varavoimakoneet syöttävät sähköä varmistettuun verkkoon. Tarvittaessa koekäyttötilanne voidaan keskeyttää. Riikka Kurki / Yle

Seinäjoen keskussairaalassa testataan tänään sähkön varavoimajärjestelmää. Testi koskee kaikkia Hanneksenrinteen kiinteistön rakennusosia ja toimintoja.

Testaus alkaa kello kahdeksan ja se kestää tunnin verran. Kyseessä on laajempi koekäyttö, jossa testataan varavoimakoneiden tehon riittävyys todellisessa kuormitustilanteessa ja todetaan varavoimaverkon puutteet.

Testissä sähkön syöttö katkaistaan ja varavoimakoneet syöttävät sähköä verkkoon. Tarvittaessa koekäyttötilanne voidaan keskeyttää.

Seinäjoen keskussairaala on käyttöönottanut keväällä 2018 uudet katkottoman varavoimajärjestelmän varavoimakoneet. Seinäjoen keskussairaalan kasvamisen ja laajentumisen johdosta syntyi tarve tehokkaammalle varavoimaratkaisulle, joka kykenee varmistamaan laajan päivystyksen sairaalan toiminnot kaikissa tilanteissa.