1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuuntele Hiukan pesäpallohuumaa: Sotkamon Jymy pelasi itsensä finaaleihin ja sytytti katsomon

Anita Sirviö on käynyt Jymyn otteluissa neljä vuosikymmentä ja aikoo olla lauantaina alkavassa finaalisarjassa paikalla.

Miesten superpesis
Hiukassa tunnelma nousee finaaleita kohden
Hiukassa tunnelma nousee finaaleita kohden

Sotkamon Jymy on uuden edessä. Lauantaina finaalisarjassa vastaan astelee Kouvolan Pallonlyöjät, jota Jymy ei ole kohdannut koko kesänä.

Mielenkiintoiseksi finaalisarjan tekee se, että SM-kulta ratkotaan paras kolmesta periaatteella. Lisäksi vanha jymyläinen, moninkertainen suomenmestari Toni Kohonen on nyt KPL:n riveissä.

Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen sanoo, että sarja Vimpeliä vastaan välierissä oli tiukka. Kouvolaa vastaan kultajuna puksuttaa asemalle tutuin lääkkein.

– Meidän peruspelaamisen paketti on nyt hyvällä tasolla. Kouvola rakentaa hienosti tilanteita, meidän pitää puolustaa takatilannetta, Komulainen kuvaa.

Pääsy pelaamaan kirkkaimmasta voitosta tuntuu pelaajista tänä vuonna erityisen hyvältä, vaikka Jymy on jäänytkin kuluvalla vuosituhannella vain kerran ilman miesten Superpesiksen mitalia.

– Kevät oli hurja, kun ei päästy yhdessä treenaamaan. Nostan hattua joukkueelle, kaikki sitoutuivat juttuun. Kausi on ollut pitkä ja se on mahtavaa, että päästiin tähän asti.

Pelitahti on tiukka, mestari ratkeaa viimeistään 26.9. Sotkamossa.

Anita Sirviö aikoo olla paikan päällä lauantaina.

– Olipa mikä ilma tahansa, niin olen paikalla. Kouvola on aika vahvoilla, mutta Jymyllä on nälkäinen joukkue. Mielenkiintoa katsoa on, Sirviö tuumaa.

Anita Sirviö katsomassa Jymyn pesäpallopeliä.
Anita Sirviö on fanittanut Sotkamon Jymyä neljällä vuosikymmenellä.Arto Loukasmäki / Yle

Kuuntele alta Hiukan stadionin pesäpallohuumaa:

Arto Loukasmäki haastatelee Jymyfani Anita Sirviötä ja pelinjohtaja Jani Komulaista.
Lue seuraavaksi