Jyväskylän Hippokselle valmistui katukoriskenttä – Kaupunginjohtaja: "Gettomasan ei tarvinnut kustannuksiin osallistua"

Katukoripallokentän perustamisesta Jyväskylään virisi kärkevä keskustelu kesällä, kun rap-artisti Gettomasa tarjoutui rahoittamaan hanketta.

Katukoris
Katukoris, kuvituskuva
Jyväskylän uudelle katukoriskentälle ei tarvitse varata aikoja. Kuvituskuva.Tomi Hänninen

Jyväskylän Hippokselle on valmistunut katukoripallokenttä Rautpohjankadun ja Keskussairaalantien tuntumaan. Kentän rakennushanke käynnistyi loppukeväällä, ja viimeistelytyöt saatiin valmiiksi eilen tiistaina.

Nyt kenttä on nyt valmis käytettäväksi.

Kentästä virisi vilkas keskustelu kesän aikana sen jälkeen kun jyväskyläläinen rap-artisti Gettomasa haastoi heinäkuussa kaupunkia sosiaalisessa mediassa vauhdittamaan kentän rakentamista.

"Jyväskylän kaupunki ja kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Antakaa mulle tilinumero ja summa paljon pitää maksaa, että saadaan nyt se YKSI katukoriskenttä Jyväskylään", Gettomasa tilitti tuolloin Facebook-päivityksessään (siirryt toiseen palveluun).

– Toiveeseen oli helppo vastata, sillä suunnitelmat kentän rakentamisesta olivat jo siinä vaiheessa kaupungilla valmiina. Gettomasan ei siten tarvinnut kentän kustannuksiin osallistua, kaupunginjohtaja Timo Koivisto toteaa nyt kaupungin tiedotteessa.

Hippoksen katukoripallokentälle ei tarvitse varata vuoroja, vaan kenttä on vapaasti kuntalaisten käytössä. Uudella kentällä on mahdollista järjestää kesäisin myös koripalloturnauksia.