Elisa punoo 5G-verkkoa Lapissa – laajensi Rovaniemelle

Teleoperaattori aloitti uuden sukupolven mobiiliverkon rakentamisen Lapissa alkuvuonna Kemistä.

5G
Bild av 5G-logo vid teknologimässan  MWC 2019 i Barcelona i februari 2019.
5G mahdollistaa aiempaa nopeamman tiedonsiirron langattomasti./All Over Press

Teleoperaattori Elisa on laajentanut 5G-verkkoaan Lapissa. Aiempaa nopeammat yhteydet mahdollistava mobiiliverkko on Elisalla nyt osassa Rovaniemeä. Kaupungin keskustan lisäksi verkko ulottuu muun muassa Niemelänkankaan, Lapinrinteen ja Etelärinteen alueille. Syksyn aikana verkkoa aiotaan laajentaa lisää.

Alkuvuonna Elisa avasi 5G-verkon Kemissä.

Elisan mukaan 5G:n avulla tiedonsiirtonopeus nousee langattomasti sellaisiin nopeuksiin, jotka aiemmin olivat mahdollisia vain kiinteän laajakaistayhteyden avulla. Lisäksi 5G:n lyhyt viive, eli aika, joka käyttäjän käskystä kuluu varsinaiseen toimintoon, on minimaalinen. Verkkoon myös mahtuu käyttäjiä ja laitteita aiempaa enemmän.

– Kuluttajille 5G:n nopeus on ensimmäisessä vaiheessa se merkittävin juttu, mutta yrityksissä mietitään jo laajemmin 5G:n mahdollisuuksia kilpailukyvyn ja operatiivisen toiminnan kehittämisen näkökulmista. Erilaiset virtuaalipalvelut, laitteiden etäohjaus 5G:n avulla, IoT:n aiempaa laajempi hyödyntäminen sekä privaattiverkkoratkaisut ovat esimerkkejä toteutuksista, jotka kiinnostavat, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola sanoo Elisan tiedotteessa.

Elisan 5G-palveluita on saatavilla jo 39 paikkakunnalla Suomessa.

Elisan kilpailijoilla Telialla ja DNA:lla 5G-verkkoa ei ole vielä Lapissa, vaan heillä lähin verkko on Oulussa.