1. yle.fi
  2. Uutiset

Entinen huippuvoimistelija halvaantui, mutta toteutti unelmansa ja perusti voimistelusalin – Katso, miten Jari Mönkkönen nauttii elämästä

Tapaturmassa liikuntakykynsä menettänyt yksi kaikkien aikojen parhaista telinevoimistelijoistamme avaa kotiovensa ja ajatuksensa videolla.

Halvaantunut
Jari Mönkkönen ulkona katsoo korkeuksiin.
Entinen huippuvoimistelija ei ole antanut neliraajahalvaantumisen lannistaa itseään. Jari Mönkkönen ryhtyi halvaantumisen jälkeen yrittäjäksi ja perusti oman voimistelusalin vaimonsa kanssa. Video: Yle

Entinen telinevoimistelija Jari Mönkkönen epäonnistui kohtalokkaasti neljä vuotta sitten kaksoisvoltissa voimisteluharjoituksissa.

Onnettomuus johti EM-hopeamitalistin neliraajahalvaantumiseen.

Jutun kuvasta aukeavalla videolla Mönkkönen kertoo, miten hän on jatkanut unelmien toteuttamista halvaantumisen jälkeen.

Vuoden kuluttua tapaturmasta aiemmin paloesimiehenä toiminut Mönkkönen toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja perusti vaimonsa Sanna Mönkkösen kanssa voimistelusalin.

Salilla tarjotaan muun muassa oheisharjoittelua eri lajien urheilijoille. Yksi hänen valmennettavistaan voitti äskettäin street workoutissa, kehonpainoharjoittelussa Suomen mestaruuden.

Jyväskyläläislähtöinen Jari Mönkkönen, 46, asuu nykyisin vaimonsa ja kolmen lapsensa Moonan, 17, Rasmuksen, 14, ja Miisan, 11, sekä kahden koiransa kanssa Helsingin Pakilassa.

Mönkköseltä kysytään usein, miten hän on pysynyt niin positiivisena, vaikka ei pysty liikkumaan. Itse hän ihmettelee, miksi ihmiset ovat usein niin negatiivisia ja valittavat niin paljon, vaikka pystyvät kävelemään.

Mikä Mönkköselle on nyt merkityksellisintä? Mitä hän kaipaa eniten? Miten sai elämästä kiinni? Miten onnistui välttämään katkeroitumisen, vaikka on menettänyt huippu-urheilijan elämän tärkeimmän asian, kyvyn liikkua?

Näihin kysymyksiin Mönkkönen vastaa oheisella jutun kuvasta aukeavalla videolla.

Lue seuraavaksi