1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieverkot

Nelostien vuosia jatkunut remontti koettelee autoilijoiden hermoja

Suurin osa parannustöihin liittyvistä ohituskaistaosuuksista valmistuu tänä syksynä.

Nelostien perusparannustöitä on tehty Oulun ja Kemin välillä jo vuosien ajan. Kuva: Antti Ullakko / Yle

Nelostien perusparannustyöt Oulun ja Kemin välillä ovat koetelleet autoilijoiden hermoja vuodesta 2017 lähtien. Tänä syksynä on luvassa jo helpotusta, kun suurin osa ohituskaistaosuuksista valmistuu.

Ohituskaistat osuuksilla Kello–Räinänperä, Kuivaniemi–Simo ja Viantienjoki–Maksniemi valmistuvat lokakuun aikana.

Oulun päässä tehdään töitä ensi vuonna vielä Oulujoen ylittävällä sillalla sekä Pohjois-Iin ja Olhavan välisellä ohituskaistatyömaalla. Kemin päässä puolestaan työt alkavat jälleen ensi talvena Karsikon eritasoliittymän rakentamisella.

Ensi keväänä käynnistyy myös Ranuantien risteyksen ja Simon kuntakeskuksen kohdan eritasoliittymien rakentaminen. Kaikkinensa Oulun ja Kemin välisen nelostien remontin pitäisi olla valmis syksyllä 2022.

Kuljetusliike Vähälän sopimusliikennekuljettaja Jari Veteläisen mukaan työpäivä on pidentynyt, kun tietyöt ovat hidastaneet menoa.

– Se on puoli tuntia lisää ajoaikaa kautta työpäivän per suunta. Välillä tulee vähän hoppu, jos aikataulussa meinataan pysyä.

Nopeusrajoitusten vaihtumista ei aina huomata ja se tuo omat ongelmansa.

– On monenlaista tietyökonetta ja tehdään paljon, niin varmaan huomiota kiinnitetään muihinkin asioihin kuin nopeusrajoituksiin. Luulisin, että siinä ongelma on, pohtii Pohjaset Oy:n kuljettaja Mikko Tuomela.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.