Vantaan kaupunki: Lentoasemalla testatuista yhdellä prosentilla koronatartunta

Apulaiskaupunginjohtajan mukaan Helsinki-Vantaan kautta vaikuttaisi leviävän arvioitua vähemmän tautitapauksia.

Helsinki-Vantaan lentoasema
Kuvassa on Helsinki-Vantaan lentoasema kentältä päin kuvattuna syyskuussa 2020.
Helsinki-Vantaan lentoasema syyskuussa 2020.Silja Viitala / Yle

Helsinki-Vantaan lentoasemalla testatuista matkustajista noin yhdellä prosentilla on todettu koronatartunta, Vantaan kaupunki kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Koronavirusnäyte on otettu elokuun kolmannesta päivästä alkaen yli 5 100 matkustajalta. Valmistuneita näytteitä on kaupungin mukaan hieman yli 4 000 ja niistä 43 on ollut koronapositiivisia.

Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö toteaa tiedotteessa, että lentokentän kautta näyttää leviävän arvioitua vähemmän tautitapauksia. Hän lisää, että aseman terveysturvallisuutta on myös parannettu ja työ jatkuu yhä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo sanoo puolestaan, että toistaiseksi lennoilta ei ole tullut yhtään vakavasti sairastunutta matkustajaa eikä matkustajilla ole ilmennyt sairaalahoidon tarvetta.

Helsinki-Vantaalla jatketaan tällä ja ensi viikolla matkustajien massatestauksia sekä kohdennetuin kuulutuksin testeihin ohjaamista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n laatiman riskiarvion perusteella.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus