1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulvat

Hurrikaani toi katastrofaalisia tulvia Yhdysvaltoihin – Sally laantumassa

Floridassa Pensacolan kaupungissa satoi neljässä tunnissa saman verran vettä kuin yleensä sataa neljässä kuukaudessa.

Pariskunta katsoo hotelliltaan tulvatuhoja Floridan Pensacolassa. Kuva: AFP / Lehtikuva

Yhdysvaltojen eteläosissa Sally-hurrikaani on tuonut historiallisia ja katastrofaalisia tulvia, kuvailee maan hurrikaanikeskus uutiskanava CNN:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Ainakin yhden ihmisen kerrotaan kuolleen ja yhden olevan kateissa myrskyn jäljiltä Alabamassa. Asiasta kertoi uutistoimisto AP:lle osavaltion pormestari.

Floridassa Pensacolan kaupungissa satoi neljässä tunnissa saman verran vettä kuin yleensä sataa neljässä kuukaudessa, kaupungin pelastuslaitoksen johdosta kerrottiin CNN:lle (siirryt toiseen palveluun).

Sally on katkonut sähköt yhteensä yli puolelta miljoonalta ihmiseltä erityisesti Floridassa ja Alabamassa. BBC (siirryt toiseen palveluun) kertoo myrskyn tuhonneen muun muassa siltoja.

Sally saapui rannikolle varhain keskiviikkona paikallista aikaa kakkoskategorian hurrikaanina. Kuluneen vuorokauden aikana se on laantunut trooppiseksi myrskyksi. Sallya luonnehditaan poikkeukselliseksi myrskyksi paitsi runsaiden sateiden, myös sen hitaan etenemisen vuoksi.

Uusia hurrikaaneja luvassa

Alabamaan, Floridaan ja Missisippiin on julistettu hätätila. Louisianan osalvaltio on toipumassa edelllisen, viime kuussa raivonneen Laura-myrskyn jäljiltä. Asukkaita kehotetaan olemaan varuillaan jäljellä olevan hurrikaanikauden ajan..

Yhdysvaltojen eteläosissa joudutaan varautumaan vielä ainakin neljään trooppiseen myrskyyn. Atlantilla hakevat voimaa ainakin Paulette-, Rene-, Teddy- ja Vicky-hurrikaanit.

Hurrikaanikausi kestää marraskuun loppuun..

Lue myös:

Yhdysvaltain eteläosaan vyörynyt Sally-hurrikaani "tuo katastrofaaliset ja hengenvaaralliset sateet ja tulvat"