1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa neljä koronatartuntaa – opiskelijat etäopetukseen, kaikki harjoittelut peruttu

Opiskelijat siirtyvät etäopetukseen syyskuun loppuun saakka.

Turun yliopisto
Kyltti koronanäytteisiin Tyksin sairaalan edessä.
Tyksin U-sairaalan koronanäytteiden ottopaikka. Kuvistuskuva.Yle/Lotta Sundström

Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa on todettu koronavirustartuntoja, joiden vuoksi opiskelijat on siirretty varotoimenpiteenä etäopetukseen. Etäopetus jatkuu näillä näkymin syyskuun loppuun saakka.

Etäopetus koskee sekä yleislääketieteen että hammaslääketieteen- ja biolääketieteen opiskelijoita.

Lääketieteellisen tiedekunnan dekaanin mukaan päätös etäopetukseen siirtymisestä tehtiin yhdessä sairaanhoitopiirin kanssa. Tiedekunta on osa terveydenhoitojärjestelmää ja sen turvaaminen on tartuntatilanteessa tärkeää.

– Tämä on keskusteltu sairaanhoitopiirin kanssa ja heidänkin mielipiteensä oli vahva, että harjoittelut laitetaan tauolle kahdeksi viikoksi, kertoo tiedekunnan dekaani Pekka Hänninen.

Kynnys etäopetukseen siirtymiseen on Hännisen mukaan kuitenkin korkea, sillä vaikka nyt on kyse vain parin viikon etäopetusjaksosta, voi sillä olla vaikutuksia opiskelijoiden opintojen etenemiseen.

Esimerkiksi kaikki kliininen harjoittelu, laboratoriotyöskentely ja esikliininen lähiopetus on peruttu.

– Aiheuttaahan se harmeja. Toistaalta kun olemme vasta tässä vaiheessa syksyä, niin toivomme että asiat saadaan kiinni ja kurottua umpeen. Tietystä tämä rasittaa opiskelijoita ja opettajia paljon, Hänninen toteaa.

Lue seuraavaksi