Aila-myrsky katkonut sähköt 14 000 varsinaissuomalaiselta – katkot painottuvat Vakka-Suomeen ja rannikolle

Sähkökatkot painottuvat nyt Vakka-Suomen alueelle, missä sähköttä on 8000 taloutta. Koko Varsinais-Suomessa sähköt olivat puoli kymmenen aikaan poikki noin 14 000 taloudelta.

Maantielautta Nauvon ja Korppoon välillä torstaiaamuna Aila-myrskyn aalloissa. Kuva: Yle/Arash Matin

Länsirannikkoa riepotteleva Aila-myrsky tekee tuloaan Varsinais-Suomeen ennusteen mukaan aamun ja aamupäivän aikana.

Puoli kymmenen aikaan sähköttä oli reilut 14 000 taloutta ympäri maakuntaa. Laajimmat sähkökatkot painottuvat rannikolle ja Vakka-Suomeen. Vakka-Suomessa sähköt ovat poikki 8000 taloudelta.

Sähkökatkoja on nyt ympäri maakuntaa.

Varsinais-Suomessa on voimassa tuulivaroitus maa-alueille. Pohjoistuuli on ilmatieteenlaitoksen mukaan vaarallisen voimakasta. Tuulen nopeus puuskissa on 20 metriä sekunnissa.

Myrskyn etenemistä ympäri maakuntaa seuraavat Yle Turun toimittajat Minna Rosvall ja Lassi Lähteenmäki kertovat tuulen voimistuneen selkeästi kello seitsemän aikaan.

Aila-myrsky on rieponut puita myös Turun keskustassa. Kuva: Marie Söderman / Yle

Pelastuslaitoksen tehtävät lisääntymässä

Pelastuslaitoksen tehtävämäärät ovat lähteneet kasvuun aamun aikana myös Varsinais-Suomessa. Puoli kymmenen aikaan tehtäviä oli ollut noin 70.

Päivystävä päällikkö Mika Viljanen kertoi varhain aamulla tehtävien painottuvan Vakka-Suomen seudulle.

– Tilanne Ailan suhteen on toistaiseksi rauhallinen. Ensimmäiset myrskyyn liittyvät tehtävät tulivat aamuneljän ja viiden välillä. Siitä on lähdetty hiljalleen nousuun.

Myrskyille on tyypillistä, että vahingontorjuntatehtävät lisääntyvät aamun valjetessa, kun ihmiset lähtevät liikkeelle.

Viljasen mukaan pelastuslaitos on varautunut tehtäviin lisäämällä valmiutta. Sopimuspalokuntia on otettu asemille valmiuteen ympäri maakuntaa.

Lue lisää: