1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kalastus

Kotkan Korkeakoskella saa taas kalastaa – alue sai poikkeusluvan

Kalastus alueella kiellettiin syyskuun alussa, kun rauhoitusaika alkoi, eikä alueen poikkeuslupaa oltu ehditty uusia.

kalastus
Kaksi taimenen poikasta purossa
Esimerkiksi taimenet ovat kalastusasetuksen mukaan syyskuun alusta marraskuun loppuun asti rauhoitettuja joissa ja puroissa. Kuvituskuva.Hannamari Vallila / Yle

Korkeakosken venekalastusalueella saa taas kalastaa.

Kalastus alueella kiellettiin syyskuun alussa, kun rauhoitusaika alkoi, eikä alueen poikkeuslupaa oltu ehditty uusia. Kalastusasetuksen mukaan joissa ja puroissa lohi ja taimen, ja mereen laskevassa joessa siika on vuosittain rauhoitettu syyskuun alusta marraskuun loppuun.

Korkeakosken venekalastusalueella on kuitenkin ollut parikymmentä vuotta voimassa poikkeuslupa, joka sallii kalastuksen myös rauhoitusaikana. Tänä vuonna lupapäätös ei ehtinyt tulla ennen rauhoitusajan alkua.

Nyt Varsinais-Suomen ely-keskus on myöntänyt poikkeusluvan kalastukselle alueella. Yksityiskalastajat saavat kalastaa alueella jälleen torstaista alkaen.

Muutoksia lupaehtoihin

Ely-keskuksen myöntämä poikkeuslupa on suurelta osin aiempien vuosien käytännön mukainen, mutta siihen on tehty joitakin muutoksia.

Uusien lupaehtojen mukaan kalastus on sallittua ympäri vuoden, mutta 1.10.-31.5. välisenä aikana kaikki lohet ja kutuasuiset taimenet on vapautettava välittömästi vahingoittumattomina takaisin jokeen.

Kirkkaan, rasvaeväleikatun nousutaimenen saa ottaa saaliiksi myös ajalla 1.10.-31.5. Talvikkolohien ja -taimenien tappaminen on kiellettyä koko kalastuskauden ajan.

Korkeakosken venekalastusalueelle myönnetään vuosittain kalastuslupia noin 30 veneelle. Kalastus alueella painottuu syksyyn.

Lue lisää:

Kotkan Korkeakoskella ei saa toistaiseksi kalastaa rauhoitusajan takia – kaupunki odottaa poikkeuslupaa

Lue seuraavaksi