1. yle.fi
  2. Uutiset

Jämsässä kiitellään budjettiriihen tukipäätöksiä – "Kyllä tämä hyvä alku on"

Kapunginjohtaja on tyytyväinen muun muassa siihen, että ympärivuorokautinen päivystys jatkuu Jokilaakson sairaalassa.

Jämsän seutukunta
Kaipolan paperitehtaan keskusportti.
Jämsä toivoi lähivuosille yli 30 miljoonan euron tukipakettia sen jälkeen kun UPM ilmoitti sulkevansa Kaipolan paperitehtaan.Petri Aaltonen / Yle

Jämsässä ollaan tyytyväisiä hallituksen budjettiriihessä tekemiin Jämsän seutua koskeviin investointipäätöksiin. Budjettiriihessä valmisteltiin ensi vuoden talousarvio eli päätettiin siitä, mihin valtio käyttää ensi vuonna rahaa.

Alkuvaiheessa Jämsän toimenpiteisiin varataan 250 000 euroa kansallisesta alueiden kehittämisen määrärahasta. Määräraha on tarkoitettu erilaisten yhteistyö- ja kehittämistoimien suunnitteluun ja tarvittavien selvitysten toteuttamiseen.

Hallitus myös kohdentaa lisätalousarvioon sisältyviä määrärahoja yhteensä noin 8,7 miljoonaa euroa Jämsän seudun koronaelpymistoimiin. Rahojen tarkemmasta kohdentamisesta päättää maakuntaliitto ja ely-keskus.

– Kyllä tämä hyvä alku on, mitä budjettiriihestä tuli. Iso rooli jää nyt meidän alueen yrityksille, Jämsän kaupunginjohtaja Hanna Helaste sanoo.

Kaksi raidetta Jyväskylä–Tampere-rataosuudelle

Lisätalousarvioon sisältyvä Keski-Suomen ely-keskukselle kohdennettu yritysrahoituksen määräraha on yhteensä noin 5,6 miljoonaa euroa. Määräraha on käytettävissä pk-yritysten investointi- ja kehittämishankkeiden avustuksiin.

Jämsä laskee hyötyvänsä myös siitä, että ensi vuoden budjettiin sisällytetään lisäraiteiden rakentaminen Tampere–Jyväskylä rataosuudelle. Ratahankkeen kustannukset ovat noin 19 miljoonaa euroa.

Lisäksi sosiaali- ja terveysministeriöltä saatiin lupa perusterveydenhuollon ympärivuorokautisen päivystyksen jatkamiseen Jokilaakson sairaalassa.

– Olen iloinen päivystyksen jatkumisesta. Se turvaa ison joukon työpaikkoja Jämsän seudulla, kaupunginjohtaja Helaste sanoo.

Jämsä toivoi kaikkiaan yli 30 miljoonan euron tukipakettia sen jälkeen kun UPM ilmoitti sulkevansa Kaipolan paperitehtaan vuoden loppuun mennessä.

Lue seuraavaksi