1. yle.fi
  2. Uutiset

Hämeenlinnan sivistys- ja hyvinvointilautakunta haluaa säilyttää päiväkodin ja koulun Alvettulassa

Päätös merkitsee sitä, että säästöjä on etsittävä muualta.

Hämeenlinnan päiväkodit
Alvettulan ja lähialueen asukkaita
Alvettulan koululla järjestettiin tiistaina 15. syyskuuta keskustelutilaisuus koulun ja päiväkodin säilyttämisen puolesta.Marjo Pirilä / Yle

Alvettulan päiväkoti saa jatkaa edelleen toimintaansa. Myöskään selvitystyötä Alvettulan koulun lakkauttamisesta ei aloiteta. Näin linjasi Hämeenlinnan sivistys- ja hyvinvointilautakunta keskiviikkona pidetyssä kokouksessa.

Lautakunnan päätöksessä todetaan, että lapsimäärät ovat muuttuneet Alvettulassa positiiviseen suuntaan, eikä pitkälle menevää ennustetta lapsimäärissä voida tehdä tuleville vuosille. Myös maaseudulla asuminen ja maaseudulle muuttaminen kiinnostaa lapsiperheitä.

Lautakunta päätti lisäksi, että selvitetään yksityisen hoidon tuen kuntalisän ja rahoituksen malli, jolla monilapsiset perheet voisivat palkata tarveharkinnan kautta kotiin hoitajan.

Hämeenlinnan sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko ei avannut lautakunnassa käytyjen keskustelujen tarkkaa sisältöä, koska lautakuntien kokoukset ovat suljettuja.

– Voi varmaankin sanoa, että koko lautakunta oli sitä mieltä, että tällaiset päätökset tulee tehdä. Voi myöskin sanoa, että tämä oli odotettu päätös.

Raukon mukaan päätös merkitsee sitä, että säästöjä on etsittävä muualta.

– Sehän tarkoittaa meidän talousarviossa kustannusmielessä noin 150 000 euroa, mikä olisi ollut se ensi vuoden säästö.

Raukko kertoo, että päätöksessään lautakunta kohdensi säästön varhaiskasvatuksen palveluseteliin, jota lähdetään seuraavaksi selvittämään.

Seuraavaksi asiaa käsittelee kaupunginhallitus. Lopullisen päätöksen asiasta tekee aikanaan valtuusto.

Lue seuraavaksi