1. yle.fi
  2. Uutiset

Koronatilanne paheni TAYSin alueella: Neljäs kuolema ja useita potilaita sairaalassa

Uusin kuolema liittyy jo todettuihin tartuntaketjuihin.

koronavirus
Taysin julkisivu.
Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella ei pitkään ollut kuolemia tai sairaalassa olevia potilaita koronan takia. Nyt tilanne on muuttunut. Antti Eintola / Yle

Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella on todettu neljäs kuolemantapaus koronaviruksen takia.

TAYSin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pirkanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Kanta-Häme.

TAYSin johtajaylilääkäri Juhani Sand vahvistaa kuolemantapauksien lukumäärän kasvun. Hänen mukaansa kuolema liittyy aiemmin todettuihin tartuntaketjuihin. Muuta hän ei kommentoi.

TAYSin erityisvastuualueella on ollut Suomen sairaanhoitopiireistä vähiten kuolemia ja on selvästi yhä. Pitkään kuolemantapauksia oli kolme, mutta nyt tapahtui käänne pahempaan.

TAYSin erityisvastuualueella on sairaalahoidossa kuusi potilasta, kun pitkään heitä ei ollut yhtään. Tilannetta on heikentänyt esimerkiksi Mänttä-Vilppulassa vanhusten kuntoutuksessa tapahtuneet vanhusten vakavat koronasairastumiset.

Pirkanmaalla ei pitkään ollut uusia tartuntoja, mutta syksyllä määrät ovat lisääntyneet selvästi. Esimerkiksi keskiviikkona todettiin kahdeksan uutta koronatartuntaa, joista osa juuri Mänttä-Vilppulassa. Lisää työntekijöitä on asetettu karanteeniin.

Lue lisää:

Pirkanmaalla kahdeksan uutta koronatartuntaa: Mänttä-Vilppulassa lisää tartuntoja

Muutama koronapotilas sairaalahoidossa Etelä-Pohjanmaalla

Lue seuraavaksi