1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. potilasturvallisuus

Kainuun uusi sairaala hehkuu päivän oranssina – värillä halutaan osoittaa kiitollisuutta terveydenhuollon ammattilaisia kohtaan

Sairaalassa torstaina syntyvät vauvat saavat teemavärin mukaiset sukat lämmittämään pieniä varpaita.

Kainuun uusi sairaala Kajaanissa hehkuu oranssia väriä torstaina Maailman potilasturvallisuuspäivän kunniaksi. Kuva: Terho Pekkala / Kainua -allianssi

Kainuun uuden sairaalan pääsisäänkäynti valaistiin oranssilla värillä torstaiaamuna Maailman potilasturvallisuuspäivän kunniaksi. Sisäänkäynnin yläpuolella oleva valotaideteos hehkuu kansainvälisen kampanjan väriä koko päivän ajan.

Tarkoituksena on osoittaa kunnioitusta ja kiitollisuutta kaikkia terveydenhuollon ammattilaisia kohtaan.

– Tästä syystä Kainuun sotekin haluaa hehkua oranssina. Henkilöstömme on tehnyt valtavan hyvää työtä ja joutunut osittain venymään ja joustamaan koronan aiheuttaman kovankin paineen alla, sanoo Kainuun soten laatupäällikkö Virpi Korhonen.

Teemaväri näkyy sairaalassa myös sisällä, sillä torstaina syntyvät vauvat saavat oranssit sukat jalkoihinsa.

– Sukkia on varattu useita, joten kaikki päivän aikana syntyneet saavat oranssit sukat lämmittämään pikkuvarpaita.

Maailman terveysjärjestö WHO:n perustamaa Maailman potilasturvallisuuspäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Korhonen pitää potilas- ja asiakasturvallisuuden esiin nostamista erittäin tärkeänä, joten koko maailman yhteinen päivä on siihen oivallinen hetki.

Tänä vuonna teemana on henkilöstöturvallisuus osana potilas- ja asiakasturvallisuutta.

– Korona-aika on luonnollisesti vaikuttanut teeman valintaan. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset omalla toiminnallaan, asenteellaan ja osaamisellaan vaikuttavat hoidon turvallisuuteen, mutta yhtä tärkeää on huomioida ja turvata henkilöstön oma turvallisuus.

Kainuun sote palkitseekin torstaina vuoden potilas- ja asiakasturvallisuusteosta kuntien tartuntataudeista vastaavat lääkärit ja hoitajat.

– Tämä vuosi on viimeistään osoittanut, että infektioiden ja tartuntatautien torjuntatyö on yksi potilas- ja asiakasturvallisuuden kulmakivistä. Tartuntataudeista vastaavat lääkärit ja hoitajat ovat torjuntatyössä avaintekijöitä, ja he tekevät tiivistä yhteistyötä asiakkaiden ja eri toimijoiden kanssa niin organisaation sisällä kuin ulkopuolella.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.