1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keski-Suomi

Kaatuneet puut ovat työllistäneet pelastuslaitosta Keski-Suomessa: puita kaatunut omakotitalojen päälle ainakin Vaajakoskella ja Kortemäessä

Voimakkaan tuulen ennustetaan jatkuvan iltaan asti. Puuskainen tuuli voi aiheuttaa vahinkoja.

Puu kaatui trampoliinin päälle Jyväskylän Kypärämäessä. Kuva: Isto Janhunen /Yle

Keski-Suomen pelastuslaitokselle on ollut Aila-myrskyn myötä tavallista enemmän tehtäviä, mutta tehtävämäärä on ollut vielä kohtuullinen, kuvailee maakunnan päivystävä päällikkö Juha Saario.

Saarion mukaan pelastuslaitoksen tehtävät ovat keskittyneet lähtiseen Keski-Suomeen, Saarijärven, Karstulan ja Kyyjärven aluelle, sekä aamusta myös Jyväskylään.

Aamulla tilanne oli vielä rauhallinen.

– Aila-myrsky teetti töitä luoteisessa Keski-Suomessa aamupäivästä. Tehtäviä on ollut kohtuullinen määrä, eikä vielä voi sanoa että on ollut kiire, Saario kommentoi aamupäivästä.

Jyväskylässä ainakin Vaajakoskella ja Kortemäessä on puu kaatunut omakotitalon päälle. Pelastuslaitoksen apua on tarvittu eniten kuitenkin kaatuneiden puiden raivauksessa teiltä ja sähkölinjoilta.

– Meillä on normaali valmius. Jonkin verran sopimuspalokuntia on liikenteessä johtuen tehtävistä, ja se tavallaan nostaa toimintavalmiutta. Seurataan tilanteen kehittymistä, Saario sanoo.

Saario ennakoi, että voimakas tuuli jatkuu pitkälle iltapäivään asti ja siihen liittyy puuskia, jotka saattavat aiheuttaa vahinkoja.