Hyppää sisältöön

Tapaus Öllölä -huumejutusta 16 tuomiota: Päätekijä kertoo maksaneensa 9 000 euroa "paskasta amfetamiinierästä"

Poliisi aloitti tutkinnan maaliskuussa. Levitystoiminnan keskus oli Valkeakoskella.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut tuomiot niin sanotussa tapaus Öllölässä.

Huumerikosvyyhdissä on annettu tuomiot 16 ihmiselle. Päätekijä on tuomittu 4 vuoden ja 8 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta.

Amfetamiinia hankittiin Kristiinankaupungista, Lempäälästä ja Kouvolasta. Levitystoiminnan keskus oli Valkeakoskella.

Päätuomitun katsotaan hankkineen yli 2,5 kiloa amfetamiinia. Grammahinta on ollut 20 euroa.

Päätekijä kertoi esitutkinnassa avoimesti huumekaupasta ja myönsi, että osa erästä oli huonolaatuista.

– Joo, myönnän, että se hankkimani paska amfetamiinierä oli puoli kiloa. Maksoin siitä 18 euroa grammalta eli 9 000 euroa. Vein erän kotiini ja totesin, että se on laadultaan huonoa. Palautin siitä myyjälle 350 grammaa, ja samassa yhteydessä sain osan maksamistani rahoista takaisin, hän kertoi esitutkinnassa poliisille.

Lisäksi hän piti hallussaan ja myi Subutex-tabletteja.

Tuomittu on syyllistynyt samankaltaisiin rikoksiin aiemmin kolme kertaa. Käräjäoikeuden mukaan tuomiota ei ollut tarpeen kuitenkaan koventaa, koska tekijä tunnisti teon ja selvitti sitä.

Päätekijän lisäksi yhdeksälle muulle tuli vankeusrangaistukset rikoksista. Kuudelle tuomittiin sakkoja.

Keskus Valkeakoskella

Poliisi aloitti tutkinnan maaliskuussa, epäiltyjä oli alkuun kaikkiaan 21. Poliisin mukana epäillyt ovat levittäneet amfetamiinia, mutta myös 150 kappaletta Subutexia on kaupattu Pirkanmaalle. Levitystoiminnan keskus oli Valkeakoskella.

Tapaus herätti toiminnan laajuuden lisäksi huomiota Case Öllölä -tutkintanimellä. Rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoi aiemmin, että tutkinnalle koitetaan antaa sellainen nimi, joka ei paljasta sen sisällöstä.

– Ajattelin, että näyttää komealta, kun tulee kansainvälisiä tietopyyntöjä, ja on paljon ääkkösiä ja öökkösiä, Kinnunen kertoi aiemmin.

Poliisi tiedotti tutkinnasta heinäkuun lopulla. Poliisi sai takavarikoiduksi hieman yli 1 300 grammaa amfetamiinia, vähäisiä määriä MDMA:ta, lakkaa sekä marihuanaa.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia eli niistä voi hakea valituslupaa hovioikeudelta.

Lue lisää:

.
.