Hyppää sisältöön

Pieruhuumori ja South Park -henki kukkivat Riihimäen teatterin syksyn kreisikomediassa

Riihimäen teatteri tilasi syksyn naurupaketin Fingerpori-näytelmän käsikirjoittajalta.

Keikkaa pukkaa -komediassa näyttelevät Mikko Töyssy (vas.), Hannes Suominen ja Jani Karvinen. Petja Lähde (oik.) pitää nopeatempoisista komedioista, jotka lähestyvät farssia. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Riihimäen teatterin syyskauden käynnistää torstaina ensi-iltaan tuleva komedia Keikkaa pukkaa. Näytelmän on teatterille tilauksesta käsikirjoittanut ja ohjannut Petja Lähde.

Kreisikomediaksi luokitellussa esityksessä pankkia ovat ryöstämässä näyttelijät Mikko Töyssy, Hannes Suominen ja Jani Karvinen.

– Minua kiinnostavat aikuisten sadut ja absurdit tilanteet, sillä kutsun tätä kreisikomediaksi. Mies ja alaston ase -elokuvat ja tv-sarjat Simpsonit sekä South Park ovat sydäntäni lähellä, kertoo ohjaaja-käsikirjoittaja Petja Lähde.

Nopeatempoisessa komediassa kolme miestä Reijo, Keijo ja Teijo joutuvat sattumalta samaan huoneeseen, jossa on 300 000 euroa rahaa.

Petja Lähde on käsikirjoittanut muun muassa Pertti Jarlan Fingerpori-sarjakuvan näyttämölle ja valkokankaalle. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Petja Lähde kuvaa komedian kirjoittamista osin matematiikaksi, koska käsikirjoituksen joka sivulla täytyy olla vähintään kaksi vitsiä.

Näytelmän käsiohjelmassa ohjaaja toteaa: ”Jos pieruhuumori ei nappaa, vielä ehdit paeta, mutta tuskin saat lipun hintaa takaisin.”

Pieruhuumoria oli lavalla keskiviikon kutsuvierasillassa sen verran runsaasti, että yleisö oli esityksen jälkeen hieman hämmentynyt näkemästään.

Katsojilla on murheita muutenkin

Riihimäen teatterin taiteellinen johtaja Olka Horila kertoo teatterin satsanneen uutuuskomediaan, koska aika on muuten painostava.

– Näinä aikoina ei kannata esittää kovin ahdistavia teoksia, sillä ihmisillä on nyt murheita aivan riittämiin. Me haluamme nyt viihdyttää ja naurattaa, sanoo Horila.

Olka Horila lupaa, että koronan torjunta hoituu paremmin teatterissa kuin ruokamarketissa. Kuva: Miki Wallenius

Riihimäen teatteri sai valtiolta tukea kevään peruuntuneista esityksistä, vaikka joutui lomauttamaan henkilökuntansa. Syksyn käynnistyneeseen lipunmyyntiin Horila on tyytyväinen.

– Jos ajattelee julkisia tiloja, niin kyllä ruokakauppa on vaarallisempi paikka kuin teatteri, hän painottaa.

Riihimäelläkin salin paikoista vain puolet on käytössä.

Keikkaa pukkaa -teosta esitetään parikymmentä kertaa, joista neljä nähdään Aleksanterin teatterissa Helsingissä.