1. yle.fi
  2. Uutiset

Aila-myrsky oli Hämeessä rajuimmillaan illansuussa – katso videolta tilannepäivitys

Sähkökatkojen korjaukset jatkuvat Hämeessä pitkälle iltaan. Päijät-Hämeessä korjaukset voivat venyä perjantain puolelle.

myrskyt
Aila-myrsky pyyhkinyt yli Hämeen - Tältä tilanne näyttää alkuillasta
Aila-myrsky pyyhkinyt yli Hämeen - Tältä tilanne näyttää alkuillasta

Aila-myrsky otti Hämeen otteeseensa vasta iltapäivällä. Suurimmat puuskat ja tuulet Kanta- ja Päijät-Hämeessä koettiin illansuussa.

Klo 19 aikaan maan pahin tilanne oli Hämeenlinnassa, jossa sähköttä oli vajaat 3 500 taloutta. Samaan aikaan Hanta- ja Päijät-Hämeessä oli yhteensä ilman sähköä noin 13 000 taloutta. Eniten sähkökatkoja oli Hämeenlinnan lisäksi Asikkalassa, Sysmässä ja Padasjoella.

Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta kerrottiin klo 17 jälkeen, että raivaustehtävien määrä on kiihtynyt iltapäivällä. Myrsky on matkalla itään, minkä vuoksi tilanne on Kanta-Hämeessä jo rauhoittumassa. Päijät-Hämeessä myrskytuulen ennustetaan jatkuvan vielä pimeän tulon jälkeen.

Seuraa koko maan myrskytilannetta tästä artikkelista.

Sähköyhtiö Elenia kertoi kiireisimpien tuntien olleen juuri iltapäivällä Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Myrskyn tuivertaessa yhä illalla viankorjaus ei etene nopeasti, koska asentajien turvallisuudesta ei voida tinkiä.

Elenia kertoo rajaavansa vika-alueita niin, että sähköjä palautetaan ensin sähköverkon vaurioitumattomiin osiin. Täysimittaiseen viankorjaukseen Elenia arvioi pääsevänsä Kanta-Hämeessä illan aikana. Päijät-Hämeessä töitä tehdään läpi yön ja niiden arvioidaan jatkuvan vielä perjantaina.

Lue lisää:Aila-myrsky katkonut sähköjä ja kaatanut puita Hämeessäkin – katso video: luonnonvoimat houkuttelevat kuvaajia Päijänteen rantaan Asikkalassa

Lue seuraavaksi