1. yle.fi
  2. Uutiset

Elinkeinoministeri Lintilä pelkää jo uutta tehtaan lopettamista – "Osaan ennakoida seuraavan paikkakunnan, mutten sano"

Lapin matkailun rajoituksissa on Lintilän mukaan tulkintaeroja.

koronavirus
Elinkeinoministeri Mika Lintilä: "Tehtaiden lopettamisuutisia tulossa lisää"
Elinkeinoministeri Mika Lintilä: "Tehtaiden lopettamisuutisia tulossa lisää"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) arvioi Ylen aamussa, että tehtaiden lopettamisia nähdään Suomessa lisää.

– Valitettavasti näitä paikkakuntia tulee. Osaan ennakoida seuraavan paikkakunnan, mutten sano, Lintilä totesi toimittaja Rosa Kettumäen kysyttyä, tuleeko uusia Jämsän ja Naantalin kaltaisia tehtaiden lopettamisia vielä.

Lintilä ei suostunut myöskään paljastamaan, minkä kokoluokan tehtaan lopettamisesta on kysymys. Hän kuitenkin lupasi, että valtio auttaa kaikkia paikkakuntia samalla tavalla.

Lintilä on menossa tänään perjantaina pääministeri Sanna Marinin (sd.) ja työministeri Tuula Haataisen (sd.) kanssa Naantaliin. Lintilän mukaan Naantalia varten perustetaan rakennetyöryhmä, jos Nesteen jalostamo päätetään sulkea.

Lapin matkailurajoitukset eivät ole tulossa hallitukseen uudelleen

Lintilä otti kantaa myös Lapin matkailuun. Lapin yrittäjien mukaan hallitus ei ole ratkaissut matkailun ongelmia vaan luonut niitä lisää. Matkailutoimijat esittävätkin, että yli kolmen vuorokauden matkan karanteenista ja toisen koronatestin vaatimuksesta tulee luopua.

Lintilän mukaan hallituksen linjauksesta on tulkintaeroja. Itse hän tulkitsee linjausta yli kolmen vuorokauden matkoista eri tavalla kuin sosiaali- ja terveysministeriö.

– Mikäli henkilö olisi tullut niin sanotusta punaisesta maasta ja hänellä olisi negatiivinen näyte, niin hän olisi sitten kolmannen päivän jälkeen käynyt toisen näytteen. Mutta mitään pakkokaranteenia ei olisi, vaan se olisi omaehtoinen tai järjestäjän järjestämät sen omaiset olosuhteet, Lintilä sanoi.

Hänen mukaansa asia ei ole tulossa hallituksen pöytää näillä näkymin, mutta tulkinnasta käydään keskustelua.

Voit keskustella aiheesta lauantaihin kello 23:een saakka.

Lue myös:

Pääministeri Sanna Marin vierailee perjantaina Naantalissa

"Neste on ollut tukipilari kaupungille" – naantalilaiset murehtivat työpaikkojen ja veroeurojen menetystä, pääministeri lupaa tukea

Neste harkitsee Naantalin jalostamon sulkemista, koska fossiilisten öljytuotteiden kysyntä laskee ja kilpailukyky ei riitä

Lapin matkailuväki vaatii yhtenä rintamana: Ei karanteenia eikä toista koronatestiä turisteille

Lohi: Hallituksessa neuvotellaan vielä Lapin matkailusta: "Tulkinta riskimaista Suomeen tulevien turistien karanteenista on kestämätön"

STM:n tiukka linja: kaikki riskimaista yli kolmeksi vuorokaudeksi tulevat pakkokaranteeniin – matkailuala: charter-matkat Lappiin menivät sen tien

Lue seuraavaksi