Hyppää sisältöön

Kainuulaisille pienyrityksille lähes 3,5 miljoonaa euroa koronatukea

Toiminnan kehittämiseen tarkoitetun tuen avulla vältyttiin lomautuksilta ja irtisanomisilta, jopa konkursseilta.

Kuva: Yle

Kainuulaisille yrityksille on myönnetty lähes 3,5 miljoonaa euroa koronatukea. Hakemuksia Kainuun ELY-keskukselle tuli 421, ja tukea sai 307 yritystä.

Pienyrityksille tarkoitettua tukea oli mahdollista hakea koronatilanteesta selviytymiseen. Koronatuki kohdistui Kainuussa etenkin palveluyrityksiin, mutta jakaantui useille toimialoille.

Kainuun ELY-keskuksen ylijohtaja Jaana Korhonen sanoo, että palaute yrityksiltä on ollut positiivista. Toiminnan kehittämiseen tarkoitetun tuen avulla vältyttiin lomautuksilta ja irtisanomisilta, jopa konkursseilta.

– Tarkkaa tutkimustietoa ei ole, kuinka moni yritys olisi mennyt esimerkiksi konkurssiin ilman tukea, mutta kyselymme mukaan myös tällaisia vaikutuksia on ollut, ja yritykset pystyivät selviämään pahimman yli. Toivottavasti iskukykyä on pystytty myös vahvistamaan, jos vastaavia "lockdowneja" tulee syksyn aikana.

Korhosen mukaan yritykset on tarkoitus käydä uudelleen läpi katsoa, miten kehittämistyötä voidaan vielä jatkaa. Kyse on kuitenkin isosta joukosta – koko maassa pienyritysten koronatukeen tuli yli 33 000 hakemusta.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.