1. yle.fi
  2. Uutiset

Koplan liikkeitä katsotaan nyt Sotkamossa videolta – Jymy aikoo pelata järkevää ja rohkeaa peliä lauantaina

Superpesiksen miesten finaalit käynnistyvät. Sotkamon pelinjohtaja Jani Komulainen lähtee voittamaan tilanne kerrallaan. 

Miesten superpesis
Sotkamon Jymy
Sotkamon Jymy pääsi tuulettamaan välierävoittoa tiistaina Hiukassa. Nyt valmistaudutaan lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Lehtikuva / Emmi Korhonen

Miesten Superpesiksen finaalipelit alkavat lauantaina Sotkamon Hiukassa. Tilanne on erilainen muihin vuosiin verrattuna. Finaalisarja ratkeaa kahdella voitolla entisen kolmen sijaan, ja vastustajat eivät ole kohdanneet toisiaan erilaisen runkosarjan vuoksi koko kesänä.

Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kertoo, että Koplan eli Kouvolan Pallonlyöjien pelitapaa opiskellaan nyt videoilta.

Aikaisempina vuosina on ollut jonkinlainen kokemus runkosarjan kautta vastustajasta.

– Tänä vuonna sitä ei ole, ja se tietysti tarkoittaa sitä, että kaikkien muiden keinojen kautta tarvitsee siihen valmistautua. Ennen sarjaa se tarkoittaa todella isoa työmäärää otteluiden ja tilanteiden katsomisessa. Ja tietojen onkimisessa, että olemme valmiita kaikkeen, mitä vastaan tulee.

Omat videoklipit myös pelaajille

Välierien jälkeen keskiviikko oli pelaajilla vapaata. Nyt palavereiden sekä harjoittelun lisäksi on katsottu videoita Kouvolan peleistä.

– Pelaajille on luotu omat klippinsä, joita voivat katsoa ja valmistautua peliin, Komulainen kertoo.

Vastaan astelee myös tuttu mies, Toni Kohonen, jonka kanssa Komulainen on voittanut mestaruuksia. Nyt Kohonen pelaa Koplassa.

– Kohosen heikkouksiin ja vahvuuksiin valmistaudutaan samalla tavalla kuin muidenkin pelaajien. On erittäin hienoa, että yksi Suomen kaikkien aikojen parhaimmista pelaajista on noin pitkää uraa tekemässä ja meitä vastassa finaalissa, Komulainen sanoo.

Jymy alkoi pelaamaan "turvapesistä" välieräsarjan toisessa pelissä Vimpeliä vastaan ja se kostautui, kun Veto nousi 1–9 tappiosta voittoon. Tähän virheeseen ei enää sorruta.

– Jos aikoo pelata huippupesäpalloa ja olla aktiivinen sekä rohkea kentällä, niin virheitä tulee. Virheitä ei pidä pelätä. Lyhyt sarja tarkoittaa sitä, että peruspelin pitää olla hyvällä tasolla.

Onko sarja katkolla jo viikonloppuna? Sitä Komulainen ei lähde arvioimaan vaan aikoo katsoa pelisarjaa tilanne kerrallaan.

Lue seuraavaksi