Hyppää sisältöön

Tampereelle tulee kaksi uutta, isoa päiväkotia

Kisapuistoon tulee tilat 240 lapselle ja Messukylään 160 lapselle.

Messukylän uusi päiväkoti tulee tälle tontille. Kuva: Antti Eintola / Yle

Tampereelle suunnitellaan kahta uutta päiväkotia. Hervantaan on tarkoitus rakentaa uusi Kisapuiston päiväkoti, ja toinen päiväkoti tulee Messukylään. Kisapuistoon tulee tilat 240 lapselle ja Messukylään 160 lapselle.

Sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi selvitykset torstaina. Kisapuiston päiväkodin arvioidut rakentamiskustannukset ovat 9,66 miljoonaa euroa. Messukylän uuden päiväkodin rakentamiskustannuksiksi arvioidaan 7,45 miljoonaa euroa.

Alle 5-vuotiaiden lasten määrä kasvaa niin Hervannassa kuin koko Tampereella. Hervannassa on jouduttu joitakin päiväkoteja sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi.

Kisapuiston entinen päiväkoti on suljettu sisäongelmien vuoksi. Kuva: Antti Eintola / Yle

Kisapuiston entinen päiväkotirakennus suljettiin Hervannassa sisäilmaongelmien vuoksi vuonna 2019 ja koulu vuonna 2017. Molemmat rakennukset on tavoitteena purkaa ensi talvena. Päiväkoti toimii tällä hetkellä väistötiloissa Kanjonin siirtokelpoisessa päiväkodissa ja koulu Pelipuiston Lähipalvelukeskus Oy:n tiloissa.

Kisapuiston päiväkodin rakennustyöt käynnistyvät suunnitelmien mukaan elokuussa 2022 ja uusi päiväkoti otetaan käyttöön tammikuussa 2024. Kaupunki luopuu Pallopuiston ja Satoramin päiväkodeista, kun uusi päiväkoti valmistuu.

Kisapuiston päiväkodin tontti rajautuu Atomikatuun, Teräspolkuun, Valtaraittiin sekä pysäköintialueeseen.

Kisapuiston päiväkodin pihaa. Kuva: Antti Eintola / Yle

Kuusi ryhmää enemmän

Messukylään tulee myös entistä suurempi päiväkoti, koska se mitoitetaan 160 lapselle. Messukylän vanhassa päiväkodissa on kaksi ryhmää, joissa on yhteensä 30 lasta. Uuteen päiväkotiin tulee kuusi ryhmää enemmän.

Päiväkodin rakentaminen edellyttää asemakaavamuutosta, joka on parhaillaan vireillä. Rakennustyöt käynnistyvät tämän hetken tiedon mukaan toukokuussa 2022 ja päiväkoti voidaan ottaa käyttöön elokuussa 2023. Messukylän vanha päiväkoti on toiminnassa siihen asti, kunnes uusi päiväkoti valmistuu. Vanha päiväkoti puretaan sen jälkeen.

Päiväkodin tontti rajautuu Messukylänkatuun ja Kyläojankatuun. Päiväkodin ja Messukylän koulun tonteista muodostetaan yhtenäinen kokonaisuus.

Lue lisää: