1. yle.fi
  2. Uutiset

Iäkäs kotihoidon asiakas on saanut koronatartunnan Hämeenlinnassa

Lisäksi alkuviikosta karanteeniin asetetun hoivakodin työntekijällä on todettu koronatartunta.

kotihoito
Lähikuva vanhuksen hyvinvointirannekkeesta.
Hämeenlinnan kotihoidossa kynnys koronatestauksiin on matala.Eleni Paspatis / Yle

Hämeenlinnassa yksin asuvalla kotihoidon asiakkaalla on todettu keskiviikkona koronatartunta. Asiakkaan luona on käynyt altistusaikana kolme kotihoidon työntekijää. Hämeenlinna tiedottaa (siirryt toiseen palveluun), että heidät on asetettu karanteeniin varotoimenpiteenä.

Koronajäljityksessä tehdystä kattavasta selvittelystä huolimatta tartunnan lähde ei ole selvinnyt.

– Koronatartunta on ikävä ja vakava asia. Tilanne on kuitenkin rauhallinen ja meillä kynnys koronatestauksiin on hyvin matala, muistuttaa Hämeenlinnan ikäihmisten palvelujen johtaja Satu Ala-Kokko.

Ala-Kokko kertoo, että kotihoidossa on keväästä lähtien kiinnitetty erityistä huomiota hygieniakäytänteisiin ja turvallisiin toimintatapoihin. Näiden toimintaohjeiden mukaan jatketaan ja ohjeistuksia tarkennetaan sekä päivitetään tilanteen mukaan.

– Lisäksi työntekijät tulevat vain terveinä töihin, Ala-Kokko sanoo.

Hämeenlinnassa kaupungin kotihoidolla on säännöllisiä asiakkaita noin tuhat.

Hoivakodissa toinen koronatartunta

Alkuviikosta todettiin Hämeenlinnassa ensimmäinen koronatartunta Mehiläisen hoivakodissa. Tartunnan oli saanut Mainiokoti Larin Kyöstissä asuva iäkäs palvelutaloasukas.

Torstaina kyseisen hoivakodin oireettomalla työntekijällä todettiin tartunta, joka ei näytä kuitenkaan olevan yhteydessä asukkaan tartuntaan, kerrotaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä.

Kaikki hoivakodin 35 asukasta on asetettu karanteeniin.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan sairaalahoidossa on Kanta-Hämeessä tällä hetkellä kaksi iäkästä COVID-19-potilasta.

Lue seuraavaksi