Hyppää sisältöön

Pietarsaaren virastotalolla vieraillut kaksi koronaan sairastunutta – siivouksen takia suljettuna olleet tilat avattu uudelleen

Joukkoaltistumista ei tapauksessa epäillä.

Koronaan sairastuneet ovat oleskelleet ainakin aulatiloissa. Kuva: YLE / Kalle Niskala

Pietarsaaren virastotalolla on vieraillut keskiviikkona kaksi koronavirukseen sairastunutta.

Poliisi tuli tiedotteella julkisuuteen ensimmäisenä asiassa.

Perhe, jonka jäsenistä kahdella on todettu koronavirus, oleili ainakin virastotalon aulassa aamukymmenen ja puoli kahdentoista välisenä aikana.

Kaikkia tuona aikana ja sen jälkeen virastotalolla asioinneita pyydetään tarkkailemaan vointiaan mahdollisen altistumisen vuoksi. Jos neljäntoista vuorokauden aikana ilmenee hengitystieoireita, pitää ottaa yhteyttä alueen koronapuhelinneuvontaan, numeroon 06 786 1333.

– Kaksi perheenjäsentä on testattu positiiviseksi Helsingissä viikko sitten. He ovat tulleet ulkomailta, kertoo Vaasan sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Juha Salonen.

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston tartuntatautilääkäri Johanna Gripenberg kertoo, että perhe ei virastotalolla käydessään vielä tiennyt sairastavansa koronaa.

– Tieto positiivisesta tuloksesta tuli heille ja meille vasta torstai-iltana. Tässä on tapahtunut tietokatkos. Syytä ilmoitukseen viivästymiseen selvitetään yhdessä THL:n kanssa, kertoo Gripenberg.

Kaikki perheenjäsenet käyttivät hengityssuojaimia virastotalolla vieraillessaan.

Tartuntaketjua selvitetään ja perhe on nyt eristyksessä. Heidän vointinsa on hyvä. Perheeseen suorassa kontaktissa ollut muutama henkilö on määrätty karanteeniin ja testattu.

Tartunnanjäljityksen perusteella joukkoaltistumisen riski on hyvin pieni, tiedottaa Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto.

Virastotalo oli suljettuna perjantaiaamuna muutaman tunnin tilojen perusteellisen siivouksen takia.

Artikkelia päivitetty 18.9. klo 12.52 tuoreilla tiedoilla siitä, että virastotalo on avattu uudelleen