1. yle.fi
  2. Uutiset

Riihimäen kaupunginhallitus jyräämässä poliittisen ohjausryhmän? Herajoen, Lasitehtaan ja Jukolan koulujen tulevaisuus on sittenkin vaakalaudalla

Kaupunginhallitukselle menevä esitys ei ota kantaa koulujen lakkautusaikatauluun.

koulut
Mielenosoitus riihimäen nuorisotalonpuolesta
Riihimäki on luopumassa myös lukuisista kiinteistöistä. Nuoret osoittivat mieltään nuorisokeskus Monarin puolesta tammikuussa 2020.Ville Välimäki / Yle

Riihimäki etsii säästöjä kouluverkosta. Asia on herättänyt kaupunkilaisten keskuudessa kiivasta keskustelua. Lakkautusuhan alla ovat olleet muun muassa Herajoen, Lasitehtaan ja Jukolan koulut.

Maaliskuussa Riihimäen kaupunginvaltuusto palautti palveluverkkoselvityksen uudelleen valmisteltavaksi. Samalla se antoi kaupunginhallitukselle tehtäväksi asettaa uudelleenvalmistelua varten valtuustoryhmien edustajista koostuvan ohjausryhmän.

Ohjausryhmä ehdotti syyskuun alussa, että opetus tulisi järjestää kullakin lähialueella kahdessa alakoulussa. Ehdotuksessa alakoulun opetus jatkuisi Jukolan alakoulussa 1.–2.-luokkalaisille ja joko Herajoen tai Lasitehtaan koulussa.

Riihimäen sivistyslautakunta antoi maanantaina ehdotukseen lausuntonsa, jonka mukaan Jukolan koulu voidaan lopettaa. Lisäksi pitäisi jo nyt ratkaista, kumpi lakkautetaan, Herajoen vai Lasitehtaan koulu. Peltosaaren koulu toimii Kalevan talolla väistötilassa ja siitäkin luovuttaisiin.

Kaupunginhallituksessa maanantaina

Nyt asia on siirtymässä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi (siirryt toiseen palveluun) (Riihimäen kaupunki). Maanantaina 21. syyskuuta Riihimäen kaupunginjohtajan sijaisena kaupunginhallituksen kokouksessa toimii talous- ja hallintojohtaja Kari Ora. ** **

Ora esittää kaupunginhallitukselle, että pohjoisella alueella perusopetusta annettaisiin Uramon koulun lisäksi Pohjoisella koululla. Läntisellä alueella opetus keskitettäisiin Eteläiselle koululle ja itäisellä alueella monitoimitaloon eli Lasten ja nuorten taloon. Sen sijaan Jukolan, Herajoen ja Lasitehtaan koulut eivät sisälly esitykseen. Lakkaamassa olisivat myös Haapahuhdan koulu sekä Patastenmäen tiilikoulu ja puukoulu.

Pohjaesitys ei ota kantaa koulujen lakkautusaikatauluun. Aikataulu ratkeaisi toimitilaohjelman päivityksen yhteydessä. Ohjelmaa päivittäessä otettaisiin huomioon myös yläkoulujen vähenevä oppilasmäärä.

Kaupunginhallituksen jälkeen Riihimäen kaupunginvaltuuston on määrä käsitellä asiaa maanantaina 28. syyskuuta. Jos valtuusto hyväksyy palveluverkkoesityksen, kaupunginhallitus käynnistää toimitilaohjelman päivittämisen.

Lue seuraavaksi