1. yle.fi
  2. Uutiset

Mänttä-Vilppulan terveyskeskussairaalaan ei oteta uusia potilaita koronariskin vähentämiseksi

Mänttä-Vilppulassa on ollut kuntoutusosastolla useita koronatartuntoja työntekijöillä ja vanhuksilla.  

Mänttä-Vilppula
Punatulkun palvelukeskus Mänttä-Vilppulassa.
Koronatartuntoja on ollut Punatulkun palvelukeskuksessa Mänttä-Vilppulassa.Antti Eintola / Yle

Mänttä-Vilppula tekee muutoksia terveydenhuoltoon paikkakunnalla olevien koronatartuntojen takia. Mänttä-Vilppulassa on ollut kuntoutusyksikössä useita koronatartuntoja työntekijöillä ja vanhuksilla.

Mänttä-Vilppulassa havaittiin tartuntaketju alkuviikosta Harjupeipon kuntoutusosastolla Punatulkun palvelukeskuksessa. Sairastuneet asukkaat ovat pääosin 80-vuotiaita tai sitä vanhempia.

Koko ketjussa oli torstaina 16 tartuntaa, joista 9 on asukkaalla ja 4 työntekijälle ja 3 jatkotarttunutta. Osa tartunnoista on löytynyt oireettomilta.

Kaikki asukkaat ja henkilökunta on nyt testattu.

Koronatartuntojen ehkäisemiseksi Sarapihan terveysaseman ilta- ja yöajan kiirevastaanotto on suljettu toistaiseksi. Perusterveydenhuollon päivystyspalveluita ja kiirevastaanottoa tarvitsevat asiakkaat hoidetaan Jämsässä ympärivuorokautisessa päivystyksessä.

Sarapihan terveyskeskussairaalaan ei toistaiseksi oteta uusia potilaita ja sinne on asetettu vierailukielto. Kriittisesti sairaille ja saattohoidossa oleville potilaille vierailut mahdollistetaan etukäteen suunnitellusti ja vahvalla suojauksella.

Osastohoitoa tarvitsevat potilaat pyritään ohjaamaan ensisijaisesti Jämsään.

Terveyskeskuksen kiirevastaanoton toiminta päiväsaikaan jatkuu normaalisti, mutta tarkkailuhoitoa vaativat asiakkaat hoidetaan Jämsässä tai Acutassa.

Kiirevastaanoton palvelua tarvitsevia pyydetään ottamaan yhteyttä Mäntän Sarapihan terveysasemalle puhelimitse numeroon 03 455 2720. Puhelimessa tehdään hoidontarpeen arviointi ja ohjataan asiakkaat sen mukaan eteenpäin.

Lue lisää:

Pirkanmaalla kahdeksan uutta koronatartuntaa: Mänttä-Vilppulassa lisää tartuntoja

Koronatilanne paheni TAYSin alueella: Neljäs kuolema ja useita potilaita sairaalassa

Lue seuraavaksi