1. yle.fi
  2. Uutiset

Opetushallitus mokasi: 450 korkeakouluun hakenutta sai virheellisen ilmoituksen hyväksymisestä

Noin 40 hakijaa on ehtinyt ottaa vastaan paikan, joka kuitenkin tullaan perumaan.

yhteishaku
Erityisasiantuntija Merja Väistö, Opetushallitus
Erityisasiantuntija Merja Väistö pahoittelee virheellisiä ilmoituksia.Matti Myller / Yle

Iso joukko korkeakouluihin hakeneita joutuu pettymään, koska heille ei ole luvassa opiskelupaikkaa hyväksymisilmoituksesta huolimatta.

Opetushallitus tiedotti perjantaina, että korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa on virheellisesti noussut hyväksytyksi noin 450 hakijaa, jotka olivat alun perin varasijoilla. Heille on lähtenyt ilmoitus valinnasta.

Noin 40 hakijaa on ehtinyt ottaa paikan vastaan. Virheellisesti hyväksyttyjen valinta kuitenkin perutaan, ja väärää tietoa saaneisiin hakijoihin ollaan yhteydessä, kertoo Opetushallitus.

Päätöksen opiskelijavalinnoista tekee aina korkeakoulu eikä Opetushallitus. Opetushallituksen mukaan väärät hyväksymiset johtuvat heidän tekemästään inhimillisestä virheestä.

Elokuun 3. päivän jälkeen opiskelijoiksi on hyväksytty vain oikaisupyyntöjen kautta. Opetushallituksen mukaan virhe on tehty näiden oikaisujen käsittelemisen yhteydessä.

– Olemme Opetushallituksessa todella pahoillamme tapahtuneesta. Ymmärrämme, että virheellinen valintailmoitus on hakijoille suuri pettymys, sanoo Opetushallituksen erityisasiantuntija Merja Väistö tiedotteessa.

Lue seuraavaksi