1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Salo

Salon sairaalan henkilökuntaa altistunut koronavirukselle – Hermannin koulussa yksi tartunta

Altistuneiden joukossa ei ole sairaalan potilaita. Kaikki altistuneet on tavoitettu.

Salo
ilmakuva Salon sairaalasta
Salon sairaala. Arkistokuva. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Salon sairaalassa noin 30 sairaalan työntekijää on altistunut koronavirukselle tällä viikolla. Sairastunut henkilö on sairaalassa tutustumiskierroksella ollut opiskelija.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudesta vastaavan ylilääkärin Esa Rintalan mukaan tartunta kytkeytyy aikaisemmin julkisuudessa olleisiin opiskelijatapahtumissa todettuihin tartuntatapauksiin.

Kaikki Salossa altistuneet on tavoitettu ja he toimivat sairaalahygieniayksikön määräämin varotoimin. Osa henkilökunnasta on kotikaranteenissa. Altistuneiden joukossa ei ole potilaita.

Aiemmin tällä viikolla Kaarinan pääterveysaseman henkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä todettiin koronavirustartunta.

Kaikista syyskuussa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä todetuista koronavirustartunnoista noin kolmannes on jäljitetty ravintoloihin, opiskelijatapahtumiin tai yksityisjuhliin.

Hermannin koulussa yksi tartunta

Salon kaupunki tiedotti perjantaina iltapäivällä, että Hermannin yläkoulun henkilökuntaan kuuluvalla on todettu laboratoriovahvistettu koronatartunta.

Terveydenhuoltoviranomaisten mukaan koronavirukselle altistuneita on jäljitetty kaksi. He molemmat kuuluvat koulun henkilökuntaan.

Oppilaita ei ole altistunut.

Salon kaupunki ja terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tiiviisti Hermannin koulun tilannetta. Kaupunki tiedottaa, jos tilanteeseen tulee muutoksia.

Lisää aiheesta:

Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa neljä koronatartuntaa – opiskelijat etäopetukseen, kaikki harjoittelut peruttu

Kaarinan pääterveysasemalla on todettu koronatartunta

Lisätty klo 15:48 tieto Hermannin koulun henkilökuntaan kuuluvan sairastumisesta.

Lue seuraavaksi